Tre poäng av sex i Kiruna

Förlust mot Kiruna AIF och seger mot Kiruna IF – det blev facit för Örnsköldsvik HF under helgens tripp till Norrbotten.

– Med tanke på förutsättningarna så är det en okay helg, säger Lennart Hermansson och fortsätter:

– Det som är surt är första perioden i lördagsmatchen mot Kiruna AIF. Vi ställer till det för oss själva och hamnar i tremålsunderläge. Det är alltid tufft att hämta upp även om vi gjorde ett klart hyggligt försök.

 

ÖHF föll med 2-5 mot Kiruna AIF men precis som Hermansson är inne på var ÖHF på väg att hämta ikapp. ÖHF gjorde två mål i mittperioden och när man med drygt sju minuter kvar av tredje perioden fick chansen i power play så var det läge för kvittering. Men slarv innebar i

stället att Kiruna AIF kunde utöka och sedan också spika slutresultatet med mål i tom bur.

 

Ikväll blev det dock seger för ÖHF när man mötte Kiruna IF. Visserligen tog hemmalaget en tidig ledning men inom loppet av 111 sekunder gjorde ÖHF tre mål genom i tur och ordning Jacob Henriksson, Johan Nilsson och Sebastian Magnusson. Innan inledningsperioden var över så hade Nilsson också hunnit bli tvåmålsskytt.

– Det kändes mer eller mindre som att vi punkterat matchen redan där. Kanske var vi lite sömniga i inledningen av mittenakten men vi kom igång igen och till slut blev det här en komfortabel seger, säger Hermansson efter 6-2.

 

ÖHF toppar tabellen i Hockeyettan Norra vår och har två matcher kvar. Båda två på hemmaplan mot Teg respektive SK Lejon. Segrar där och det väntar Play Off till Kvalserien till HockeyAllsvenskan.

– Det har varit målet med den här serien och vi ska göra allt för att infria det, säger Hermansson och avslutar:

– Nu har vi matchuppehåll fram tills 6 februari och förhoppningsvis innebär det att vi får tillbaka spelare.

 

Matchfakta Kiruna AIF – ÖHF

Matchfakta Kiruna IF – ÖHF

Allt om Hockeyettan Norra vårserie