Viktiga sekvenser bakom ny seger

Till stor glädje för en busslast supporters på läktaren i Bachohallen kunde HHC bärga ytterligare tre viktiga poäng i bortamatchen mot Enköping.

Fotograf: Emil Mill.

Och efter 0-3 (0-2, 0-0, 0-1) väntar nu en söndagsretur i Glysishallen där Enköping faktiskt knep en poäng när lagen möttes i grundserien.

Den här matchen avgjordes egentligen i två viktiga sekvenser där HHC var bäst i både power play och box play. Den första sekvensen kom efter drygt fem minuter i inledningsperioden där HHC kunde utnyttja ett numerärt överläge i spel 5 mot 3 för att göra 0-1 och sedan också direkt därefter gjorde 0-2 av bara farten när man utnyttjade det spelövertag som utvisningarna hade gett.

Den andra helt avgörande matchdelen kom sedan tidigt i andra perioden när HHC drog på sig tre raka utvisningar och fick spela nästan sex minuter i följd med en man mindre, men ändå höll nollan och sedan kunde komma stärkta ut ur det.

Det hängde liksom i luften att det skulle komma egna utvisningar sedan Enköping hade haft fyra box play i första perioden och det behövdes inte mycket för att HHC skulle åka på en 2+2 i en situation där HHC-spelarna tyckte att det istället skulle vara en utvisning åt andra hållet. Men så är det i ishockey och det är då förstås också viktigt att man då kan klara sig undan baklängesmål tack vare ett starkt försvarsjobb.

–Ja, det var i första hand försvarsspelet som låg bakom den här segern. Defensivt var det riktigt bra. Sedan kan man kanske önska mer av spelet framåt, men jag tycker att vi spelade av matchen på ett bra sätt och det var aldrig någon fara att vi skulle släppa in Enköping i matchen igen, tyckte ”Lillis” Lövblom, som var speciellt nöjd med #18 Erik Flood.

–När han spelar så här så gör han verkligen skillnad, menade HHC-tränaren.

–I dag kom vi upp bättre i kamperna. Och så kan vi ta med oss att vi gjorde två mål i power play. Det är också viktigt. Men nu är det ny match redan i morgon (söndag) och det gäller att fortsätta hålla fokus.

HHC fick två tidiga power play i första perioden när Enköping inte riktigt hängde med och drog på sig utvisningar. Ledningsmålet fram till 0-1 kom efter 6.30 i spel 5 mot 3 där HHC hade bra pucktempo och där #18 Erik Flood slog en härlig diagonalpassning till #40 Markus Kinisjärvi som drog till direkt när Enköpings målvakt inte hann med i förflyttningen.

När sedan 0-2 kom direkt efter att Enköping blivit fullt lag hade HHC skaffat sig grepp om matchen. Det var #11 Sebastian Manberg som slog till efter förarbete av Marklund och Elfsberg.

Den andra perioden bör HHC lägga åt sidan. De tre utvisningarna gjorde förstås att det blev mycket spel i egen zon, men med bara 4 skott på mål blir det knappast godkänt för den perioden.

Då såg det bättre ut i tredje perioden när HHC hittade lite av farten i passningsspelet. 0-3 kom i power play när HHC vann tekningen och Erik Flood tog pucken till mål med hjälp av kroppsfint och ur en tilltrasslad situation framför kassen stängde han matchen.

Resten av tiden kunde HHC ganska lätt styra undan Enköping från att producera något framåt och trepoängaren var aldrig i fara.

Skribent: Lars Gösta Larsson