Kalmar och Helsingborg blev nollade

Mörrum – Helsingborg 4-0
Mörrum skickar ner Helsingborg under strecket efter kvällens 4-0 seger i Jössarinken. Samtliga mål i matchen kommer i den tredje perioden. 1-0 kommer efter 3.30 genom  Andreas Grönqvist, bara 17 sekunder senare gör  Joakim Sydegård 2-0 till Mörrum. 3-0 kommer tre minuter senare av  Brennan Saulnier och innan matchen var till ända så hade Mörrum även gjort 4-0. Matchvinnare blev Mörrums målvakt Sebastian Ericsson som räddade HHC-skott.

-De två första perioderna är lite avvaktande där jag tycker vi för spelet och skapar de mesta av chanserna. Helsingborg har några powerplay där dom är vassa, men våran box funkar utmärkt idag. I tredje får vi chansen i 5-3 och utnyttjar det. Där känns det som något släpper och vi kan rätt så enkelt gå ifrån och vinna matchen komfortabelt, till slut. Tycker det märktes från båda lagen vad som stod på spel och  tror ingen av tränarna är särskilt nöjd med matchen sett över 60 min ,säger Mörrumtränaren Andreas Ernebrand.

Dalen – Kalmar 6-0
I kampen om andraplatsen i den södra vårettan så körde Dalen bokstavligt talat över Kalmar i afton. Efter mållös första period så vann Dalen den andra med 3-0 efter tre snabba mål i periodens mitt, två av de signerade Victor Romfors. I den tredje perioden gör man om samma bedrift som i den andra, tre mål i hyfsat snabb följd i periodens mitt. Forwarden Oskar Josefsson noteras för ett mål och fyra assists i matchen. Dalens målvakt David Elmgren räddar 30 av 30 Kalmarskott.

Halmstad – Nybro 2-8
Halmstad inledde matchen mot serieledarna på ett mycket bra sätt. Efter 3.54 stod det 2-0 till hemmalaget, men glädjen skulle inte bli långvarig. I den första periodens mitt så reducerar Jonathan Augustin till 2-1. Och efter 8.22 in i den andra perioden så hade Nybro vänt på steken. Nybro drar sedan i från och går till den andra pausvilan med en betryggande 6-2 ledning. I den tredje perioden gör man ytterligare två mål och lämnar Halmstad med tre poäng.