Lindlöven upp i serieledning

Surahammar – Lindlöven 1-4
Surahammar förlorar även dagens match mot skräckmotståndaren Lindlöven med 4-1. Lindesbergslaget passerar därmed Skövde och går upp i serieledning. Hemmalaget Surahammar inledde bäst och tog ledningen genom Eric Viklund efter 4.55, Lindlöven kvitterar när klockan står på 7.05 genom backen Daniel Nilsson. I den andra perioden var hemmalaget stundtals de bästa men det är Lindlöven som gör det enda målet genom Jesper Broeng. Surahammar fortsätter att jaga mål i den tredje perioden men Lindlöven är lite hetare och effektivare och lyckas göra både 3-1 och 4-1 innan matchen är slut. Noterbart från matchen är att Erik Broman noteras för tre assists samt att tre av Lindlövens fyra mål görs av backar.

– Surahammar gör en bra match och vi har svårt att få spelet att flyta helt när vi möter dom. Även om resultaten mot Surahammar under säsongen har betytt väldigt klara segrar så är det ofta spelmässigt jämna matcher. Vi sätter igång spelet lite för långsamt under matchen och fuskar i grundspelet men har oftast ganska bra kontroll ändå när Surahammar skapar sina chanser. Några fina individuella prestationer är det som avgör denna match till vår fördel och bra målvaktsspel av Isak Mantler. Viktigast idag för vår del var att ta 3 poäng och det klarade vi av, säger Lindlövens tränare Jens Brändström.

Malung – Forshaga 2-3
Forshaga vinner den svängiga matchen mot Malung på bortais och går därmed upp på en andraplats i tabellen. Värmlänningarna fick en bra start på matchen då man kunde gå till den första pausvilan med en 2-0 ledning Filip Nordström och Viktor Kyrk gjort varsitt mål. I den perioden rivstartar Malung och gör två snabba mål, signerade Emil Johansson och Niklas Lindberg. Hemmalaget får sedan möjlighet att spela fem mot fyra strax efter kvitteringen men Forshaga spelar bra defensivt och kan hålla undan. Innan Forshaga har blivit fulltalig så visas hemmalagets Oskar Olsson ut och de extra ytorna som 4 mot 4 spelet bjuder på utnyttjar Forshagas Anton Rhöse som sätter 3-2 bakom Robin Christoffersson i Malungsmålet. Den tredje perioden blir mållös och Forshaga tar med sig alla tre poängen hem till Värmland.

Arboga – Kumla 3-6
Kumla ledde efter 4.47 med 3-0 och då trodde nog de flesta att gästerna var på väg mot en säker seger. Men Kumla hann med en reducering innan pausvilan och i under de första inledande elva minuterna av den andra perioden så reducerade man ytterligare en gång samt hann med att kvittera till 3-3. Men med 14.04 på klockan visas hemmalagets stjärnforward Alexander Konovalok ut 2+10 minuter för en tackling bakifrån. Och i powerplay återtar Kumla taktpinnen efter att Wille Ylitalo satt pucken i nät. Innan mittakten var till ända så hade dessutom Martin Eberhardsson satt 5-3 till Kumla. I den tredje perioden fastställer matchens lirare Victor Wänghult slutresultatet till 6-3 i Kumlafavör med sitt femte poäng för kvällen (1 mål och 4 assists).

– Jag tycker att vi, sett över hela matchen, gör en riktigt stark bortamatch. Jag är särskilt nöjd med att vi efter att ha släppt in Arboga i matchen repar nytt mod och tar ledningen igen. Sista perioden stänger vi ner bra och lyckas hålla Arboga från allt för många farliga målchanser trots att dom har många skickliga offensiva spelare, säger Kumlatränaren Filip Björk.