Lindlöven och Forshaga jagar serieledningen

Surahammar – Lindlöven
Tabelltvåan Lindlöven har vittring på serieledning. Vid seger går Lindesbergslaget upp i serieledning i den västra vårettan då Skövde som leder serien står över denna omgång. Surahammar är ett lag som passar Jens Brändströms mannar bra. Lindlöven har vunnit de senaste fem matcherna mot Surahammar under ordinarie tid och har en målskillnad på dessa matcher på 30-7. Båda lagen har vunnit en av sina tre senaste matcher så formen känns något oviss.

Malung – Forshaga
Formsvaga Malun

g möter formstarka Forshaga. I grundserien var Malung seriens positiva överraskning då man som nykomling slutade på en sjundeplats. Forshaga slutade elva och fick bara med sin en bonuspoäng till vårserien. Men i vårserien har värmlänningarna imponerat och har faktiskt chansen att gå upp i serieledning i kväll om man vinner sin match mot Malung samtidigt som Surahammar vinner hemma mot Lindlöven. För Malungs del är matchen oerhört viktig för att undvika att ramla ner under kvalstrecket. När det gäller inbördes möten så leder Forshaga med 2-1 i matcher mot Malung.

Arboga – Kumla
Ett annat lag som haft det tungt i vårettan är Arboga som i grundserien slutade sexa. I vårserien har man bara sju inspelade poäng på nio matcher, något man inte kan vara nöjda över. Dessutom är inte formen hos Arboga positiv heller då man förlorat de senaste tre matcherna. Kumla som vunnit två av de senaste tre matcherna har möjlighet att avancera i den rekordjämna tabellen vid seger. I grundserien vann Arboga båda matcherna med 5-4 respektive 5-1. I vårettans första möte så vann Kumla med 5-2.

/Mats Tjernström