Tung förlust mot Hanviken

Hammarby åkte på en tung förlust med 1-3 i onsdagens hemmamatch mot Hanviken.

Den första perioden var jämn och svängig, bägge lagen sköt mycket skott men det var bortalaget som hade de vassaste chanserna till en början. Periodens enda mål var dock Hammarbys, och det var ett märkligt sådant som David Ljusbol gjorde efter en knapp kvart. Puckens studsade snett i kortsargen och letade sig in bakom målvakten.

I den andra perioden var det inte samma intensitet, men spelet var fortsatt böljande. Nu var det bortalaget som hade studsarna med sig – kvitteringen kom på en styrning i power play, och med två minuter kvar av perioden tog Hanviken ledningen via ribban.

Hanviken ökade på ledningen tidigt i den tredje perioden, och Hammarby fick aldrig någon riktig fart på reduceringsjakten. Bortalaget kändes hungrigare, försvarade sin ledning på ett starkt sätt, och höll undan till en rättvis seger.

Då övriga resultat gick Bajens väg är man fortsatt i allra högsta grad med i toppstriden – seger mot Trångsund på fredag innebär serieledning. Nu gäller det att snabbt ladda om för revansch efter kvällens jobbiga torsk!

/Victor Nyström
Arkivbild på målskytten Ljusbol, foto: Henric Wauge