Grums skrällde mot en av favoriterna

Grums – Vimmerby 2-1
Grums stod för kvällens skalp då man besegrar Vimmerby på hemmaplan med 2-1. Avgörandet kom i den tredje perioden då Jesper Norbäck sätter pucken i nät bakom Vimmerbys Tomas Rydén med 2.12 kvar att spela av ordinarie tid. Grums slår sedan på full defensiv och lyckas hålla undan och vinna matchen med 2-1.  Matchen präglades av två duktiga målvakter i Vimmerbys Tomas Rydén som räddade 26 av 28 skott och hemmalagets Martin Svedberg som räddade 27 av 28 skott.  För Grums del innebär segern att man åter är med i kampen om att ta en playoffplats.

– Grymt bra från våran sida. Vimmerby var bättre första 20 sen tycker jag vi har dom sista 40. Tycker Vimmerby inte orkade 60 minuter. Grymt bra laginsats, säger Grumstränaren Andreas ”Sälen” Svensson.

-Vi hade svårt att göra mål idag. Grums hade kanske fem chanser och gjorde två mål. Vi tappade för många puckar. Vi har inte förtjänat nånting ikväll. Att vi sakna fem spelare är ingen ursäkt. Vi måste presentera bättre. Grattis till Grums, säger Philippe Horsky.

Visby Roma – Mariestad 3-2 SD
Visby Roma hämtade in underläge mot Mariestad två gånger om i kvällens match på ön. Oskar Norlöv gav Mariestad ledningen i mitten av den första perioden, knappt två minuter senare kvitterade Visbys Viktor Greveback till 1-1 som stod sig perioden ut. I den andra perioden bytte lagen chanser med varandra, men det var Mariestad som gjorde periodens enda mål genom backen Jens Högbom. I den tredje perioden tar hemmalaget Visby tag i taktpinnen och spelar stundtals ut sin motståndare. Kvitteringen dröjer dock ända tills det endast återstår 1.31 kvar av ordinarie matchtid, målskytt för förstagången i Visbytröjan var David Lundmark som nyligen hämtas från Leksand. Resultatet står sig sedan perioden ut och matchen går till overtime. Under förlängningen fortsätter Visby att pressa och tillslut lyckas backen Erik Palm sätta matchavgörande 3-2.

– Jag är inte nöjd med hur vi startar matchen.Men jag är nöjd med spelarnas karaktär att vi tar matchen först till sudden death och sedan lyckas avgöra. Vår tredje raka, jag hoppas att vi kan bibehålla den positiva trenden, säger Visbytränaren Mike Beharrell.