Vänder Arboga på den negativa trenden?

Lindlöven – Arboga
Serieledande Lindlöven tar emot nästjumbon Arboga hemma på Lindehov. Arboga som i grundserien kom på sjätte plats och var bäst rankade inför vårettan har haft det oerhört tufft, man har  bara tagit 7 poäng av 30 möjliga på de 10 första matcherna. Lindlöven däremot har spelat in 20 av 30 möjliga poäng i vårettan och har en imponerade målskillnad på 38-22. I grundserien vann Arboga båda matcherna med 5-2 respektive 2-1.

– Vi missade Allettan med en poäng och det satt nog kvar i gruppen lite för länge.  De senaste matcherna har vi kommit upp arbetsinsats de senaste matcherna och har en positiv känsla inför kvällens match mot Lindlöven, säger Arbogas tränare Jonas Dufåker.

Forshaga – Skövde
Tvåan Forshaga tar emot trean Skövde i Ängevi ishall. Forshaga ligger en poäng före Skövde i tabellen men har också en match mer spelad. Forshaga som kom på elfte plats i grundserien har stått för en positiv upptryckning under vårettans inledande 11 matcher. Gästande Skövde hade även de en jobbig grundserie men har spelat upp sig efter jul och nyår. Lagen har under säsongen mött varandra vid tre tillfällen, Skövde har vunnit två och Forshaga en.

Kumla – Malung
Tabellfyran Kumla som ligger tre poäng från förstaplatsen tar emot tabellfemman Malung som sex poäng efter Kumla. För hemmalagets del så är siktet inställt uppåt i tabellen och man har en oerhört positiv trend med sju segrar på tio matcher i vårettan. Noterbart är att seriens poängkung Victor Wänghult som gjort 7 mål och 18 assists på de inledande matcherna ifjol spelade i division 2-laget Tibro. Tvåan i poängligan är unge Oliver Östergren som Kumla i somras hämtade från Hallsberg som även de spelare i division 2. Malung kommer till spel med två raka förluster och är i behov av poäng för att inte riskera att bli placerade

– Vi har haft en säsong som har varit lite upp och ner men på de senaste tio matcherna har vi  vunnit fem under ordinarie tid samt en på overtime och en på straffar. Jag tror att vi kan få ut ytterligare lite av det här laget och vår målsättning är att knipa förstaplatsen, säger Kumlatränaren Filip Björk.

/Mats Tjernström