En poäng efter strafförlust

Efter en jämn tillställning kunde Borlänge glida av isen med två poäng och Hudik med en

Hudik Hockey fick med sig en poäng i bortamötet mot Borlänge efter siffrorna 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0). Detta efter ett straffavgörande där HHC inte lyckades överlista Borlänges Henrik Edström.

Borlänge kom ut starkt och skapade direkt ett flertal farliga chanser framför Magnus Åkerlund. Man tar också ledningen i sitt andra powerplay när Henrik Olsén bryter sig in framför mål och avslutar i slottet.

HHC växer in mer och mer och när man får chansen i spel fem mot 4 i slutet av perioden utnyttjar man det direkt. Flood lägger upp för #9 Filip Lander som med ett bra skott hittar nät med bara sex sekunder kvar.

– Det var väl ingen bra första period av oss, vi är lite efter dem hela tiden tycker jag. Men ett skönt mål att få in i slutsekunderna, säger Lars ”Lillis” Lövblom.

Med lite hjälp av två powerplay kommer HHC in i den andra perioden bra. Trots detta är det Borlänge som inte bara gör 2-1 utan också 3-1 på kort tid. Men kort därefter kommer en viktig reducering då #49 Nicholas Nuuttila gör sitt första mål i HHC-tröjan. På egen hand åker han länge med pucken och sätter pucken genom köksvägen.

Efter målet skapar HHC ett par riktigt bra chanser och får bra tryck på hemmalaget långa stunder.

– Vi kommer tillbaka starkare i andra men släpper in två lite onödiga mål. Men vi är mycket mer aggressiv och får mer tryck mot dem, berättar ”Lillis”.

Kvitteringen skulle dröja till en bit in i den tredje perioden istället. Erik Flood ser #10 Jonas Lindström framför mål och skickar in pucken som ”Linkan” snyggt kan styra in.

Likt hemmamatchen mot Dalagänget är det Borlänge som hade ledningen inför den tredje perioden men HHC som kvitterar. Då avgjorde Borlänge i förlängningen, nu fick vi se en mållös sådan men där HHC hade ett rejält tryck mot Edström i hemmamålet. Med spel 4 mot 3 hade man flera chanser, bland annat ett stolpskott, utan att få in någon puck.

Straffläggning fick fälla avgörandet och fyra missade HHC-straffar och två Borlängemål gjorde att hemmalaget kunde jubla åt två poäng.

– Jag tycker vi avslutar bra i tredje och har också flera lägen i förlängningen. Så det är lite surt att vi bara får med oss en poäng. Men samtidigt hade de ju 3-1, så det var starkt att hämta upp det. Man önskar ju alltid lite mer, säger ”Lillis” som får ladda om direkt.

– Prestationen är väl i klass med våra senaste matcher och det är en jämn serie och jämna matcher hela tiden. Vi får ta med oss avslutningen av matchen när vi ställs mot Köping nu.

HHC åker direkt efter matchen mot Köping för att sova där och ladda om till ny match under söndagen. Nedsläpp 16.00 och den matchen ser du HÄR.