Arboga plockade viktiga poäng i botten av den västra vårserien

Även den västra vårserien bjöd på full omgång under söndagseftermiddagen.

Skövde – Kumla 3-4

I Billingehov var det gästerna som inledde piggast och hemmalaget hamnade på hälarna gång efter annan under matchens första 40 minuter.
Kumla fick dessutom en drömstart när Pontus Okerblad Westin gav sitt lag ledningen med 0-1 efter drygt två minuter i powerplay.
Även i mittperioden fick Kumla ett tidigt mål med sig, Henrik Warman ökade på ledningen till 0-2 efter drygt två minuter och med knappt fyra minuter kvar att spela i perioden fick den förre Skövdespelaren, Victor Wänghult utöka till 0-3 för Kumla.
Till den tredje perioden hade hemmalaget bestämt sig för att gå ut och köra och se hur långt det räckte.
Det gav effekt för efter en och en halv minut reducerade Lukas Johansson till 1-3 och efter knappt 13 minuter kom även reducering nummer två till 2-3 genom Henrik Thegel i powerplay.
Skövde låg på för en kvittering och till slut kom den, efter en solklar handpass i offensiv zon hamnade pucken hos Jonas Nyman som rakade in pucken i målet med en och en halv minut kvar att spela.
Då såg det ut som matchen skulle gå till förlängning men gästerna ville annorlunda och med bara minuten kvar skickade Pontus Okerblad Westin in segermålet till 3-4 bakom Hugo Fagerblom.
Hemmalaget plockade ut sin målvakt med knappt 40 sekunder kvar att spela men någon mer kvittering kom aldrig, istället fick Kumla med sig alla tre poängen hem i bussen och Skövde blev med största sannolikhet avhängda från playoff-spelet efter förlusten. Skövde har sju poäng upp till Lindlöven och Kumla har fyra poäng upp.

Malung – Lindlöven 2-3 (straffar)

Serieledande Lindlöven begav sig till Dalarna för match mot Malung under söndagen och gästerna fick kämpa rejält för att få med sig några poäng hem.
Den första perioden blev mållös och efter knappt nio minuter av den andra var det hemmalaget som tog ledningen genom Niklas Sandberg Örnmarker.
Men Lindlöven kom tillbaka och vände på matchen, Jonatan Augustsson satte kvitteringen efter 13 minuter och Erik Broman fixade ledningsmålet efter en knapp kvart i powerplay.
Men i slutet av perioden kunde William Halldén se till att det var helt jämt inför avslutningen när han kvitterade till 2-2 med 20 sekunder kvar.
Den tredje perioden blev även den jämn och inget av lagen lyckades avgöra under ordinarie speltid.
Inte heller i förlängningen blev det några mål, istället fick straffar avgöra vart bonuspoängen skulle hamna.
I straffläggningen var det gästerna som drog det längsta strået och Max Lalander satte det avgörande målet.
Lindlöven befäster därmed sin serieledning och har nu tre poäng ned till Sorshaga på andra plats i tabellen.
För Malungs del var det en viktig poäng som gör att laget är två poäng före Arboga på fel sida kvalstrecket efter tolv omgångar.

Arboga – Surahammar 3-0

I Arboga fick publiken vänta länge innan de fick se några mål, två bra målvakter såg till att ställningen var 0-0 efter 40 minuters spel.
Detta trots att Arboga fick chansen att spela fem mot fyra under fem minuter i den första perioden efter att Oliver Nordmark dragit på sig ett matchstraff efter 15 minuter. Först en dryg minut in i den tredje perioden tog Arboga ledningen med 1-0 genom Jimmy Hellström och 50 sekunder senare ökade Roman Semjonov på till 2-0.
I slutet av matchen kunde återvändande Linus Pellfolk fastställa slutresultatet till 3-0 i powerplay och Arboga har nu två poäng upp till Malung som ligger precis ovanför kvalstrecket.