Tar Huddinge chansen att haka på toppen?

Hanhals – Kristianstad
Nästjumbon Hanhals tar emot tabelltvåan Kristianstad som ikväll går för att ta över serieledningen i Allettan södra.  Även Hanhals är i poängbehov då Grums jagar Kungsbackagänget.  Hanhals och Kristianstad har mött varandra tre gånger denna säsong, samtliga tre matcher har slutat med Kristianstadseger.

– Läget i laget är bra. Vi jobbar på. Resultatmäsigt har det varit en tung del av säsongen. Senaste matchen är vi inte nöjda med. Vi är i ett intressant läge där jag upplever att vi har bra tryck på träningarna och förberedelse och jag hoppas att vi får utdelning i kommande matcher, säger Hanhalstränaren Niklas Högberg.

– Vi förväntar oss en tuff och fartfylld match som det har blivit i våra tidigare möten med Hanhals. Vi kommer till spel med samma trupp som i vår senaste match, säger Kristia

nstadstränaren Mikael Gath.

Grums – Kallinge/Ronneby
Kallinge/Ronneby vann senaste mötet med Grums med 5-4. Tabellen toppas av KRIF med 31 poäng medan Grums återfinns på jumboplatsen med 9 inspelade poäng. Grums kommer dock till match med gott självförtroende efter segern mot Vimmerby förra veckan.

– Känslan är bra tycker jag. Vi kommer till spel utan Lukas Söderlund som är på turnering med U19 landslaget, men vi får tillbaka Henrik Messfeldt som saknades senast. Det blir en tuff uppgift för oss, jag tycker att KRIF är det bästa laget i serien. Men men vi har väldigt bra på hemmaplan så vi tar med oss en bra känsla inför matchen. Kan alla komma upp i 100% idag så kommer Kallinge/Ronneby få jobba hårt för att få med sig poäng hem, säger Grumstränaren Andreas ”Sälen” Svensson.

– Vi sitter i bussen på väg upp till Grums och är redo för en tuff och tight bortamatch. Grums är ett starkt hemmalag och vi vet att vi måste vara på tårna för att plocka poäng där, säger KRIFs assisterande tränare Joakim Andersson.

Huddinge – Troja/Ljungby
Tabellsexan Huddinge kan vid seger gå ikväll ta ett jättekliv i tabellen. För motståndet är står tabelltrean Troja/Ljungby som är ett av lagen som Huddinge jagar.  Senast lagen möttes vann Troja med 1-0 efter straffavgörande.

– Vi har en bra möjlighet att haka på i toppen så känslan är riktigt bra inför kvällen, säger Huddingetränaren Fredrik Mälberg.

– Tufft läge, stor frånvaro i vårt lag men ställer tre backpar och fyra kedjor så vi har absolut ett lag för att ge Huddinge en match ikväll. Vi kommer ge allt ikväll, säger Trojatränaren Roger Forsberg.

/Mats Tjernström