Helsingborg nära skräll mot serieledarna

Kalmar – Mörrum 6-4
Kalmar är ikapp serieledande Nybro efter kvällens trepoängare hemma mot Mörrum. Kalmar låg under efter två perioder med 4-3, i den tredje perioden vinner Kalmar med 3-0 och matchen med 6-4. Segerorganisatör blev Kim Runermark som först spelar fram till Jimmie Svensson 5-4 och sedan gör Kim själv 6-4.

Tyringe – Halmstad 5-3
Likt Kalmar så vänder Tyringe på steken i den tredje perioden i matchen mot Halmstad. Matchens lirare Tyler Coulter är inblandad i fyra av fem Tyringemål.  För Halmstads del innebär förlusten att man åter är tabelljumbo då Helsingborg tog en poäng i sin match.

Nybro Vikings – Helsingborg 6-5 sd
Helsingborg var nära att skrälla borta mot serieledande Nybro Vikings. med 54 sekunder kvar att spela av ordinarie tid så kvitterar Nybro till 4-4 genom Alex Ek.  Och i sudden death skjuter Fabian Ihlestedt bonuspoängen till Nybro Vikings vilket gör att laget fortfarande leder den södra vårettan. Helsingborg passerar Halmstad i tabellen i och med sin poäng ikväll.