Huddinge tog chansen och Hanhals skrällde

Grums – Kallinge/Ronneby 0-6
KRIF gjorde processen kort med Grums och vinner kvällens match med 6-0. Serieledarna vann den första perioden med 2-0 efter att den målfarliga duon Daniel Andersson och Sebastian Magnusson gjort varsitt mål. I den andra perioden var KRIF det spelförande laget under i stort sett hela perioden men gjorde ”bara” ett mål. Den tredje perioden var hemmalagets bästa, trots detta så vinner KRIF perioden med 3-0 och matchen med 6-0.

-En solid och bra insats. Vi var numret större och mer effektiva. En start bortaseger, säger KRIFs assisterande tränare Joakim Andersson.

Huddinge – Troja/Ljungby 5-4 sd
Huddinge tog chansen och är nu på allvar med i matchen om en placering i toppen. Trots att Fredrik Mälbergs mannar tappade en 4-2 ledning i den tredje perioden så är man starkast under overtime och lyckas avgöra genom Anton Kalte.

-Vi gör en helt okej match där vi är dr

ivande i större delar av matchen och borde haft alla tre poängen. Vi har lägen att avgöra men istället får Troja luft när 4-3 kommer i en väldigt tveksam situation där en hög klubba styr in ett skott från blå. Start och rättvist att vi tillslut vinner matchen, säger Huddingetränaren Fredrik Mälberg.

– Tuff match med mycket känslor och fysiskt spel. En jämn första period, en andra period som Huddinge äger och en tredje period där vi är det bättre laget. Starkt av oss att komma tillbaka efter deras 4-2 mål. Vi tar med oss att vi återigen visat stor moral, säger Trojatränaren Roger Forsberg.

Hanhals – Kristianstad 3-2
Kvällens skräll står Hanhals för då man besegrar tabelltvåan Kristianstad med 3-2 hemma i Kungsbacka. Med drygt tre minuter kvar att spela gör hemmalagets Henrik Persson matchavgörande 3-2. Stor matchhjälte blev Hanhalsmålvakten Arvid Söderblom som räddade 32 av 34 Kristianstadsskott.

-Vi öppnar väldigt starkt idag. Vi tar bra beslut i hög fart och kommer därmed in i matchen på rätt sätt.Vi är det bättre laget i den första perioden. Den andra perioden blir sönderblåst och vi hamnar flera gånger i numerärt underläge. Matchen får ett nytt ansikte i tredje perioden där jag tycker att Kristianstad har fler chanser och längre anfall och vi fokuserar mest på kontringar. Ikväll fick vi med oss några studsar vilket vi inte fått i tidigare matcher. Killarna förtjänade en seger efter några där de jobbat stenhårt på match och träning utan att få något med sig. Stark karaktär i detta gäng, säger Hanhalstränaren Niklas Högberg.

-En första period som är okej från vår sida men vi får ingen utdelning. Andra perioden är klart sämre och vi är inte nöjda med vår prestation. I den tredje perioden var vi överlägsna men på något märkligt sätt lyckas vi förlora den med 2-1, säger Kristianstads tränare Mikael Gath.