Kalmar går för serieledning ikväll

Kalmar – Mörrum
Nykomlingen Kalmar har ikväll möjlighet att överta serieledningen i den södra vårettan. Vid Kalmar seger under ordinarie tid samtidigt som Helsingborg tar två eller tre poäng mot Nybro så går Kalmar upp i serieledning. Men någon walk in the park kan inte Lennie Erikssons mannar räkna med ikväll. Mörrum har tre raka segrar och spelar för att säkra Hockeyettankontraktet.

– Vi kommer till spel med en ganska tunn trupp efter helgens matcher då vi åkte på fyra nya skador och nu är dessutom David Algulin sjuk så det blir lite nya roller och formationer. Senaste matchen mot Tyringe var ingen toppinsats från vår sida, det var nog lite baksmälla efter urladdningen mot Nybro i omgången innan. När det gäller läget i tabellen så fokuserar vi så tar vi en dag i taget, Kalmartränaren säger Lenny Eriksson.

Nybro Vikings – Helsingborg
För ett par omgångar sedan såg Nybro Vikings försprång ointagligt ut, men nu ligger man bara en poäng före rivalerna Kalmar och fem poäng före Dalen som även de är med i matchen. Ikväll ställs man mot tabelljumbon Helsingborg som med näbbar och klor försöker ta sig över kvalstrecket.  Lagen har mött varandra tre gånger denna säsong, Nybro har vunnit alla och har en målskillnad på 20-4.

Tyringe – Halmstad
Halmstad lämnade i förra omgången över jumboplatsen till Helsingborg. Nu vill man fortsätta plocka poäng för att minska gapet till lagen ovanför strecken. Ett av de lagen är Tyringe som inför matchen ligger nio poäng före Halmstad och Helsingborg. Tyringe har under säsongen vunnit alla tre matcherna mot Halmstad och har därmed ett litet psykologiskt övertag på sina motståndare.

/Mats Tjernström