Skövde nära att ta poäng av Lindlöven

Skövde – Lindlöven 2-3
Skövde var nära att ta poäng av Lindlöven, men serieledarna kunde hålla undan och tar därmed med sig alla tre poängen hem till Lindesberg. Segern innebär att Lindlöven nu ligger fyra poäng före närmast jagande Forshaga. För Skövdes del innebär kvällens resultat att chansen till att ta playoffplatsen är väldigt liten då man ligger hela tio poäng efter Lindlöven. Skövde gör annars en bra insats i kväll och reducerar i den tredje perioden till 3-2. Kvitteringen var nära vid ett par tillfällen men Lindlövens målvakt Isak Mantler och hans försvar kunde hålla undan och vinna med 3-2.

Malung – Surahammar 4-2
Malung tar tre väldigt viktiga poäng och ökar gapet ner till kvalstrecket till fem poäng. För Surahammars del så ska det mycket till om man ska klara sig undan kval denna säsong.  Den första perioden var matchens mest händelserika. Malung kunde ganska tidigt gå ifrån till en 2-0 ledning men innan den första perioden var till ända så hade Surahammar hunnit med att göra två mål även de. I den andra perioden tar Malung åter ledningen och i den tredje satte Emil Ax spiken i kistan vilket innebär att Malung bärgar tre oerhört viktiga poäng.

Forshaga – Kumla 4-3 sd
Forshaga tappade en poäng på serieledande Lindlöven efter suddensegern  hemma mot Kumla. Hemmalaget kvitterade till 3-3 med bara 1.36 kvar av ordinarie matchtid. I sudden death kan sedan Anton Rhöse göra 4-3 till Forshaga vilket innebär att man tar två poäng medan Kumla får nöja sig med en.