Toppmöte och Kirunaderby i norra vårserien

Kiruna AIF-Kiruna IF

KIF jagar en efterlängtad derbyseger när Kirunalagen möts i säsongens sista derby. AIF har tagit hem de tre första drabbningarna och behöver tre poäng ikväll för att på allvar kunna blanda sig in i kampen om en playoffplats. För KIF handlar det om att hålla undan för Lejon och undvika jumboplatsen i serien, där man inför kvällens match har ett poäng tillgodo

på Skellefteålaget. Noterbart är att AIF-duon Oscar Fredriksson och Jacob Hansson delar ledningen i vårseriens poängliga med tio poäng var. I KIF är Andreas Kero poängbäst med sina sju.

 

Örnsköldsvik-Teg

Serieledarna Örnsköldsvik tar emot tabelltvåan Teg i ett toppmöte i Skyttishallen som med största sannolikhet kommer spela stor roll i vilket lag som kniper seriesegern och playoffplatsen. Teg är två poäng bakom Örnsköldsvik med en match mindre spelad och skulle vid en vinst ikväll kliva förbi Örnsköldsvik och ge sig själva fina förutsättningar inför de två sista matcherna. Örnsköldsvik å andra sidan skulle vid seger vara solklara serieledare med fem poängs marginal. Örnsköldsvik vann båda mötena mellan lagen i grundserien men Teg vann den senaste drabbningen med 5-3.

 

//Marcus Malmsten