Streckdramatiken lever i allra högsta grad i den västra serien

I den västra serien spelades det full omgång under fredagen.

Surahammar – Skövde 1-2

I Västmanland var Skövde på besök och gästerna var inte vakna inledningsvis. Surahammar förde spelet under den första perioden och hade det inte varit för Viktor Andersson i gästernas kasse hade matchen mer eller mindre kunnat vara avgjord efter den första perioden.
Oscar Sinnby fick ett friläge efter knappt fyra minuter och såg till att ge hemmalaget ledningen.
Men Skövde kom tillbaka och lyckades efter en kvart kvittera genom Joakim Stjern Svensson.
I den andra perioden var det istället gästerna som skapade flest chanser men hemmalaget Philip Olsson i kassen parerade allt han fick mot sig och efter 40 minuter var ställningen fortfarande 1-1.
I den tredje perioden bevakade båda lagen sin poäng hellre än att gå till attack verkade det som.
Men till slut fick publiken i Surahallen se ett segermål. Och det var gästerna som gjorde det. Med två och en halv minut kvar stötte Joakim Stjern Svensson in segermålet för gästerna och Skövde kunde plocka med sig samtliga tre poäng i bussen hem.

Arboga – Malung 3-2

Femman Malung begav sig till sexan Arboga under fredagen och de

t var viktiga poäng som stod på spel i Beckers Glas Arena.
Den första perioden var spelmässigt jämn men hemmalaget hade en bra minut mitt i perioden.
För efter 11.49 gjorde Pontus Edman 1-0 för hemmalaget och bara 41 sekunder senare ökade Alexander Kovalonok på till 2-0 för Arboga.
Men i den andra perioden var det gästerna som spelade bäst ishockey och skapade klart mest chanser.
Till slut kom också reduceringen, Emil Ax fick in pucken bakom Daniel Eriksson med halvminuten kvar att spela av perioden.
I den tredje perioden var det återigen gästerna som var det spelförande laget och efter sex minuter fick de också utdelning. Niklas Sandberg Örnmarker kvitterade till 2-2 och det kändes som att matchen skulle gå till förlängning.
Men med bara 44 sekunder kvar att spela skickade Alexander Kovalonok in segermålet för Arboga som fick med sig samtliga poäng.
Därmed hårdnar kampen kring strecket och det skiljer nu bara två poäng mellan Arboga och Malung. Arboga har fem matcher kvar att spela medan Malung bara har fyra kvar.

Lindlöven – Forshaga 3-5

I Lindehov bjöds det på seriefinal när ettan tog emot tvåan och det var gästerna som började bäst. Efter knappt nio minuter kunde Niclas Edman överlista Isak Mantler och ge gästerna ledningen.
Och i den andra perioden ökade gästerna på sin ledning till 0-2 genom Henrik Tång efter tre minuters spel.
Men Lindlöven kom in i matchen och efter 6-30 reducerade Jesper Broeng till 1-2.
Viktor Kyrk och Christoffer Anrén hade en privat uppgörelse efter drygt sju minuter och båda två fick matchstraff för det slagsmålet.
Forshaga fick dessutom en tvåa på Henrik Tång för roughing och då såg Jesper Wiberg till att kvittera till 2-2.
Men i den tredje perioden tog gästerna ledningen på nytt när Niclas Edman fixade 2-3 efter fem minuter.
Två minuter senare var det dags igen, Filip Nordström skickade in 2-4 och det kändes som att Forshaga var på väg mot tre poäng.
Men Lindlöven gav inte upp, istället reducerade Max Lalander till 3-4 i numerärt underläge efter åtta och en halv minut.
Med dryga minuten kvar att spela plockade Lindlöven ut Mantler för en extra utespelare men pucken ville inte in bakom Jonas Westerlund.
Istället kunde Anton Rhöse skicka in slutresultatet till 3-5 i tom kasse och tack vare segern skiljer det nu bara en poäng mellan lagen inför de avslutande fyra omgångarna.