Viktig hängmatch för Vimmerby på Gotland

Ikväll spelas en match i Allettan Södra, det handlar om matchen mellan Visby Roma och Vimmerby som är en hängmatch sedan en tidigare omgång. Sjundeplacerade Visby/Roma har spelat 12 matcher i Allettan vilket är två matcher färre än de flesta andra. Vimmerby har spelat 13 och ligger inför matchen tre poäng ifrån tredjeplatsen som just nu innehas av Troja/Ljungby, vid seger under ordinarie tid går Vimmerby om Ljungbylaget på grund av bättre målskillnad. Historiskt så har Visby passat Vimmerby väldigt illa, gotlänningarna har vunnit de senaste fyra matcherna mot Vimmerby.

-Det här är den första av sex matcher på tolv dagar som kommer avsluta den här delen av säsongen. Senaste matchen mot Vimmerby bestämdes av Powerplay mål med alla 7 mål som kommer från PP. Vi har gjort några anpassningar till vårt spel som har gynnat oss före vår episka resa till KRIF. Förhoppningsvis kan vi behålla det här spelet här ikväll mot ett mycket bra Vimmerby-lag, säger Visbytränaren Mike Beharrell.

-Vi har nästan fullt lag efter skadorna. Jakob Karlsson är fortfarande borta samt Isaksson som är sjuk. Nyförvärvet Saku Salminen kommer förhoppningsvis göra sin debut. Vi är motiverat, säger Vimmerbys coach Phillipe Horsky.

/Mats Tjernström