Borlänge enda lag som tog sex poäng i helgen – Allettan Norra

KALIX – KÖPING 6 – 5 (2-3, 2-1, 1-1, 1-0)

Petter Christoffersson, Kalix:

Patrik Fagerlund: -Hej! Tycker att vi gör en bra prestation idag igen.. tyvärr blev det en pinne idag igen.. kändes som att vi var värda fler poäng idag men Kalix kvitterar med 9 sek kvar och sen avgör dom snabbt i OT. Det är små marginaler i dessa matcher.. men vi tar med oss två bra prestationer hem från Norrland och så hoppas vi att även resultatet går vår väg när vi möter Enköping på onsdag på bortaplan…

…………………

VÄNNÄS – ENKÖPING 6 – 3 (4-1, 1-0, 1-2)

Mattias Lund, Vännäs: -Det var ställningskrig i första 10 min och sen gör vi 1-0. ESK kvitterar men vi svarar direkt på det och sen lossnar det positivt för oss och vi har 4-1 med oss till andra perioden. Vi spelar ju bra sen men det bränner till litet mot slutet när de gör 5-3. Vi kan sen stänga matchen med 6-3 i tom bur.
Jag ger unge Edvin Edstrand och hela fjärdelinan med beröm godkänt men naturligtvis är jag stolt över hela laget. Vi har ju nu ett helt annat fokus på att ta oss över strecket igen.

Johan Jansson, Enköping: -Tjena! Jag tycker att vi gör en bra match igår mot Piteå! Vi spelar den matchen med bra press över hela banan och gör det svårt för Piteå. Har bra avvägningar i spelet med puck och supportar varandra bra.
Idag kommer vi inte alls upp till den nivån som krävs. Vi blir  passiva samtidigt som Vännäs kommer med hög fart genom mittzon och skapar hårt tryck på oss.
När vi sedan vinner puck tycker jag att vi är för omständiga med pucken så Vännäs kan sätta press på oss igen vilket de gör bra.

………………….

PITEÅ – VÄSBY  3 – 2 (2-1, 1-1, 0-0)

Krobbe Johansson, Piteå: Vi kom upp i bättre nivå idag men det var ganska jämnt trots att skotten visade  42-21. Vi behöver dock mer krispighet i avsluten fortfarande för att jag ska vara helt nöjd. Väsby är sylvassa när de ställer om så jag är glad för segern, verkligen.

Viktor Tuurula, Väsby: -En jämn match. Vi gör ett par simpla misstag och blir straffade, jobbar hårt och sätter oss i position för att få med ett bättre resultat, men får inte till det i avgörande lägena.

…………………

BODEN – BORLÄNGE 3 – 5 (1-1, 1-3, 1-1)

Robert Nordberg, Boden: -Vi förlorar mot ett bättre lag. Sett på Borlänge att de spelat under höga förväntningar och agerar krampaktigt. Såg betydligt lättare ut idag.Vi är åndå med på något mirakulöst sätt när vi gör 4-3 för att komma ifatt. Men det är bara lyfta på hatten, Borlänge är bättre idag.

Dennis Hall, Borlänge: Ja, nu gör vi som vi bestämt tidigare och så rider vi på det. För att vinna måste vi spela fysiskt och det gjorde vi. Laget vinner detta men Oliver Erixon är väldigt bra, gör att andra blir bra också, en nyckelspelare!
Nu siktar vi på en ankomsttid till Borlänges Ishall vid 08.00 imorgon bitti!

……………….

Bilden visar Entrén till Vännäs Ishall och det är oklart vems den röda farkosten är.. Mattias Lund förnekar att det är hans.

/Pelle Björnekärr