Visby körde över Grums i den södra Allettan

Den södra Allettan bjöd på två fighter under söndagen.

Visby/Roma – Grums 10-3

Grums begav sig till Gotland för match mot Visby/Roma under söndagen och matchstarten var satt redan till 12:30 på dagen.
Det blev en match där gästerna hade det extremt tungt och där hemmalaget var revanschsuget efter förlusten hemma mot Vimmerby i fredags kväll.
Redan efter knappt fyra och en halv minut fixade Christian Olsson ledningsmålet och i powerplay ökade Oskar Lundberg på till 2-0 efter knappt 17 minuter.
Men det skulle bli än tyngre för Värmlänningarna.
23 sekunder in på period två kom 3-0 från William Erenrot, dryga minuten senare ordnade Daniel Smith 4-0 och ytterligare en minut senare kom 5-0 genom Jonatan Stuxberg.
När Grums fick chansen att spela med en man mer på isen under två minuter reducerade Felix Bråtner till 5-1 men i den tredje perioden fortsatte förnedringen.
Christian Hägg fixade 6-1 efter sex minuter innan Grums stack emellan och reducerade till 6-2 bara tio sekunder senare genom Axel Lundqvist.
Men Visby svarade per omgående och ordnade 7-2 halvminuten senare genom Mikael Adamsson.
Adam Eriksson följde upp med 8-2 i powerplay en och en halv minut senare och bara 27 sekunder senare stod det 9-2 till hemmalaget efter att Zane Jones skrivit in sig i målprotokollet.
Då tog Grums sin timeout och bytte målvakt för att slippa åka hem med tvåsiffrigt i baken men Zane Jones ville annorlunda och ordnade 10-2 efter 13 minuters spel.
Simon Betak snyggade till siffrorna en aning till 10-3 minuten senare och fastställde slutresultatet.

Kristianstad – Vimmerby 3-4 (förlängning)

I Kristianstad ishall var Vimmerby på besök och det blev en jämn match mellan två lag som känner varandra väl.
Hemmalaget inledde bäst och såg till att få med sig ett powerplay efter knappt fem minuter. I det efterföljande numerära överläget ordnade Mikael Johansson också ledningsmålet för  Kristianstad och fem minuter senare fixade Fredrik Hansson även 2-0 för skåningarna.
Men Vimmerby kämpade sig in i matchen och såg till att komma tillbaka i målprotokollet.
Sebastian Åkesson reducerade till 2-1 knappa minuten efter Hanssons mål och en knapp minut efter det kvitterade nyförvärvet Saku Salminen till 1-1 för Vimmerby.
I mittperioden var det hemmalaget som skapade det mesta av farligheterna men pucken ville inte in bakom Tomas Rydén.
Istället dröjde ledningsmålet drygt tolv minuter in i den tredje perioden när Malte Sjögren fixade 3-2 för Kristianstad.
Men Vimmerby vägrade ge bort några poäng gratis och efter drygt 16 minuter kvitterade Hampus Harlestam och tog matchen till förlängning.
Där var det gästernas center Måns Carlsson som iklädde sig hjälterollen och packade in bonuspoängen i Vimmerbys buss.