Jämna matcher i AllEttans slutskede

AllEttan är på väg in i ett avgörande skede och i helgen har HHC:s alla toppkonkurrenter varit i elden med matcher uppe i norr. Det har genomgående varit jämna matcher och en hel del har avgjorts på övertid eller med straffar.

Klicka HÄR för tabellen.

Köping tog överraskande poäng borta mot både Boden och Kalix, medan Väsby förlorade båda sina matcher. Helgens stora vinnare blev Borlänge som tog sex tunga poäng med segrar mot både Boden och Kalix och nu ligger femma, en poäng efter HHC.

Efter helgen har HHC nu halkat ner till fjärde plats, men med klar chans att på nytt ta sig över strecket som skulle betyda en direktplats till play off 2. Det är också viktigt att slå vakt om platserna 4-5-6, som innebär att man får välja motståndare i play off 1 och som även ger hemmafördel i eventuellt avgörande match.

Lördag:
Kalix-Borlänge 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)

En match som blev rena enmansshowen av förre HHC-spelaren Marcus Persson som ännu en gång visade hur mycket han betyder för sitt lag. Marcus gjorde mål nummer 13, 14 och 15 i årets AllEtta och stod för ett hat trick när Borlänge vann helgens första match.

Vännäs-Väsby 4-3 (2-1, 0-0, 1-2, 1-0)
Här var Väsby riktigt illa ute och kunde till slut kvittera till 3-3 genom Johannes Nilsson i spel utan målvakt när det återstod 10 sekunder av matchen. Men Vännäs tog ändå extrapoängen i övertidsspelet när Petter Segersten avgjorde. Det mest anmärkningsvärda här var väl skottstatistiken 25-35 och den låga publiksiffran. Bara 177 åskådare fanns på plats…

Piteå-Enköping 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)
Ännu en match som avgjordes på övertid där Enköping fick ett lagstraff när det återstod 1 sekund (!) av matchen och därmed fick inleda övertidsspelet med en man mindre på banan. Det utnyttjade Piteå och tog en viktig extrapoäng på ett mål av Felix Dahlroth.

Boden-Köping 5-4 (3-2, 0-0, 1-2, 0-0, 1-0)
Här var serieledarna på väg mot en trepoängare, men Köping kvitterade till 4-4 en minut före full tid och klarade sig dessutom genom övertidsspelet trots ett numerärt underläge. Till slut kunde Boden ändå rädda ytterligare en poäng efter tio (!) straffar. Tommy Wargh blev matchhjälte på Bodens femte straff.

Söndag
Kalix-Köping 6-5 (2-3, 2-1, 1-1, 1-0
)
Efter förlusten mot Borlänge på lördagen hade Kalix pressen på sig att ta poäng här. Men Köping stretade emot hedervärt och var riktigt nära seger vid full tid. Kalix kvitterade nämligen till 5-5 bara nio sekunder från full tid i spel utan målvakt och tog sedan ytterligare en poäng när Artyom Rasilov gjorde 6-5 efter 24 sekunders spel i övertid.

Piteå-Väsby 3-2 (2-1, 1-1, 0-0)
För Väsby blev det bara en poäng den här helgen. Piteå dominerade den här matchen, men hade svårt att avgöra och det fanns chanser för Väsby att kvittera i tredje perioden. Piteå hade 42 skott på mål och segern kändes ändå rättvis.

Vännäs-Enköping 6-3 (4-1, 1-0, 1-2)
Vännäs har haft det jobbigt i AllEttan och förlorat trots många jämna matcher. Nu blev det ändå fem poäng den här helgen efter seger även mot Enköping, som chansade på spel utan målvakt vid ställningen 5-3, men Vännäs kunde definitivt avgöra med mål i tom kasse.

Boden-Borlänge 3-5 (1-1, 1-3, 1-1)
Helgens riktiga toppmatch och en ny trepoängare för Borlänge som blev helgens stora vinnare. Boden tog visserligen ledningen med 1-0, men hamnade sedan i underläge med 2-4 när Borlänge gjorde mål i numerärt underläge i andra perioden. Förre SHL-profilen Per Ledin gjorde 3-4 i power play och chansade utan målvakt i slutet där Borlänges Sebastian Kaijser satte 3-5 i tom kasse.

 

Skribent: Lars Gösta Larsson