Platt fall i sexpoängsmatchen i Vännäs

ESK Hockey förlorade den så viktiga bortamatchen mot tabelljumbon Vännäs HC.

Det blev trist första period för ESK som kvitterar hemmalagets 1-0 ledning genom Jesper Bärgård med 13:51 spelat. 29 sekunder senare var det 3-1 till hemmalaget som blev 4-1 efter mål i spel fem mot fyra av VHC när perioden var slut.

Det var en ledning som skulle växa till 5-1 i mellanakten efter att Edwin Enstrand gjort sitt andra mål i matchen. ESK jobbade på för att få förnyad kontakt, men det ville sig inte. Det var en rejäl uppförsbacke när lagen klev in i den tredje och sista perioden.

Den blir en smula brantare inledningsvis där hemmalaget får dubbla chanser att utöka sin ledning i spel fem mot fyra, men ESK klarar ut det hela och reducerar istället till 2-5 genom William Svärd när man själva fick chansen i spel fem mot fyra med dryga halva perioden spelad.

I samband med det målet så drar hemmalaget på sig en ny utvisning och ESK får chansen att göra match av det här igen. Det lyckas för visso, men i ett senare läge och då är det Bärgård som gör sitt andra mål i matchen när han trycker in 3-5 med knappa fem minuter kvar att spela av den tredje perioden.

ESK gör ett försök och tar ut sin målvakt i slutskedet, men istället är det den föredetta ESK-spelaren Kevin Weiskog som stänger matchen med att fastställa slutresultatet till 6-3 i öppet mål.

– Idag lyckas vi tyvärr inte komma upp i en tillräckligt hög nivå för att ta poäng. Vi är alldeles för omständliga med pucken vilket Vännäs utnyttjar. Vi gör ett bra försök att komma ikapp i tredje men det räcker inte hela vägen idag, konstaterar ESK-tränaren Johan Jonsson.

Vännäs HC – ESK Hockey 6-3 (4-1,1-0,1-2)
Skott: 33-35 (12-11,12-11,9-13)

Målen:
Period 1: 1-0 (06:42) Petter Segersten, 1-1 (13:51) Jesper Bärgård, 2-1 (13:57) Ludwig Niederbach, 3-1 (14:20) Edwin Enstrand, 4-1 (18:55) Daniel Spigerhäll.
Period 2: 5-1 (27:14) Edwin Enstrand.
Period 3: 5-2 (51:02) William Svärd, 5-3 (55:38) Jesper Bärgård, 6-3 (59:10) Kevin Weiskog.

PIM: 8 (2:4:6) – 29 (2:4:6)