Veckans lag #7 Allettan Södra

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

Målvakt: 

Tobias Sandberg – Mariestad BoIS HC

Mariestads buväktare har varit en av lagets överlägset viktigaste spelare den här säsongen och är ofta tungan på vågen i de jämna matcherna.
Under veckan som gick släppte Sandberg två puckar på 65 skott när Mariestad fick med sig två poäng.

Backar: 

Alexander Andersson – Vimmerby HC 

Vimmerbys back stod för två mål i segermatchen borta mot Visby i fredags och gjorde ett bra defensivt arbete för sitt lag under veckan som gick.

Erik Palm – Visby/Roma HK 

Visbybacken hade precis som hela laget en rolig söndag när Visby körde över Grums med 10-3, Palm spelade fram till tre av Visbys mål och har gjort sig förtjänt av en plats i Veckans lag.

Forwards: 

Karl Olofsson – Kallinge/Ronneby IF

KRIF toppar den södra Allettan och har haft flera poängsprutor i laget under Allettan. Men under veckan som gick var det inte topp tre i poängligan som tog mest plats, det gjorde Karl Olofsson som stod för tre mål och en assist.

Mikael Adamsson – Visby/Roma HK

Rutinerade Mikael Adamsson stod för fyra poäng under Visbys senaste vecka, samtliga i matchen mot Grums, ett mål och tre framspelningar blev det från hans klubba.

Saku Salminen – Vimmerby HC

Vimmerbys nyförvärv presenterade sig direkt under helgen, i segermatchen mot Visby tog han ett stort defensivt ansvar och två dagar senare stod han för ett mål och en assist när Vimmerby bortaslog Kristianstad med 4-3 efter förlängning.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath