KRIF säkrade seriesegern

Huddinge – Kallinge/Ronneby 2-3
Kallinge/Ronneby säkrar seriesegern i Allettan Södra och är klara för spel i playoff 3 efter 3-2 segern borta mot Huddinge. Efter jämn andra period såväl mål som spelmässigt så satte Eric Backman 3-2 till KRIF i början av den tredje, drygt sex minuter senare utvisas Huddinges Robin Höglund 5+20 minuter för interference och Huddinges chans att komma i kapp försvann. KRIF vinner matchen med 3-2 och säkrar därmed seriesegern i Allettan södra.

-Lagom svängig match. Men jag tycker att vi stängde bra i tredje perioden. Vi borde gjort något mål under de fem minuter långa powerplayet. Men otroligt starkt att ta tre poäng i Björkängshallen, säger KRIFs assisterande tränare Joakim Andersson.

Vimmerby – Troja/Ljungby 4-0
Vimmerby knappar in på tabelltvåan Kristianstad efter en oerhört stabil 4-0 seger hemma mot Troja. Nye finländaren Saku Salminen stod för två av VHC-målen. I Troja gjorde juniormålvakten Anton Hjalmarsson A-lagsdebut i Wictor Rangevall och Anton Svenssons frånvaro.

-Bra match. Framförallt taktiskt disciplinerad. Vi spelar bra utan puck i försvarszon och i boxen. Vår målvakt Tomas Rydén var riktigt bra som vanligt. Bra laginsats, säger Vimmerbytränaren Phillipe Horsky.

-Jämn match i två perioder. Deras 2-0 mål knäcker oss lite och vi saknar tyngd och kraft för att orka forcera de sista 15 minuterna. Vimmerby är bättre i sista, säger Trojatränaren Roger Forsberg.

Kristianstad – Visby Roma 3-4 str.
Visby är inget favoritmotstånd för Kristianstad. Gotlänningarna kunde lämna Skåne med två av tre poäng. Visbys målkung Mikael Adamsson gjorde två mål och en assist och var i allra högsta grad inblandad i skrällsegern.

-Det var en match som jag tycker att vi för men inte kan avgöra. Vi släpper till för enkla mål och saknar skärpa. Alla tre perioderna ser likadana ut och det var mycket kamp och stök, säger Kristianstadstränaren Mikael Gath.

-Karaktärsseger idag! Oerhört skönt att lämna byggnaden med två poäng. Vi hade faktiskt även en god chans att sno alla tre poäng. Målvaktsspelet var superbra från båda håll, säger Visbycoachen Mike Beharrell.

Hanhals – Mariestad 1-4
Mariestad studsar tillbaks efter plumpen mot Tranås i måndags. Ikväll mot Hanhals är man det klart bättre laget och vinner rättvist med 4-1. Segerorganisatörer för Mariestad var målvakten Tobias Sandberg som var oerhört stabil samt forwarden Douglas Lögdahl som blev tvåmålsskytt efter att ha gjort både 2-1 och 3-1 målen för Bois.

-Det var ett omständligt Hanhals som inte gör jobbet som krävs för att vinna matcher i Allettan. Mariestad vinner rättvist idag, säger Hanhalstränaren Niklas Högberg.

Grums – Tranås 0-5
Formstarka Tranås vinner borta mot Grums med 5-0 i en match där man är det klart bättre lagen. Skotten vinner smålänningarna med 47-20. Rutinerade Anders Skoog står för två av TAIF-målen.

-Vi spelade bra i första perioden. I den andra perioden tappar vi lite i tempo men gör ändå tre mål. Sista perioden blir lite avslagen. Vi åkte till Grums för att ta tre poäng och det gjorde vi så det är skönt, säger Tranåstränaren Karl Helmersson.