Stängs den västra vårserien ikväll?

Arboga – Forshaga
Gapet mellan Arboga och kvalstrecket har ökat med tre poäng efter poängavdraget mot Surahammar då man använde en avstängd spelare, men kört är det inte om man vinner kvällens match samtidigt som Malung förlorar. Skulle däremot Arboga förlora ikväll samtidigt som Malung vinner sin match då har avståndet lagen emellan ökat till åtta poäng med nio poäng kvar att spela om. Arboga tar ikväll emot formstarka Forshaga som under förra veckan vann samtliga sina tre matcher och har ikväll möjlighet att överta serieledningen från Lindlöven. Forshaga har under säsongen vunnit två av tre matcher mot Arboga.

Surahammar – Kumla
Likt Arboga så kan detta vara sista chansen för Surahammar att undvika kval. ”Sura” har sju poäng upp till kvalstrecket och tar ikväll emot Kumla som fortfarande har chansen att utmana topplagen om playoffplatsen. Senast lagen möttes vann Surahammar med 4-2 men i grundserien vann Kumla båda matcherna.

Malung – Skövde
Malung kan i kväll ta ett stort kliv mot att säkra sitt kontrakt. Vid seger under ordinarie tid mot Skövde samtidigt som att Forshaga och Kumla vinner sina matcher så har man en lucka ner till Arboga under strecket på åtta poäng. På Malungs tre matcher mot Skövde så har man vunnit en och förlorat två.

/Mats Tjernström