Vännäs vänder upp och ned på serien!

Härlig omgång där Vännäs seger mot topplaget Östersund står ut rejält! Vad har hänt med jumbolaget egentligen? ..eller var det underskattning de Luxe?

Piteå  –  Hudiksvall 3 – 1 (0-0, 3-0, 0-1)

Krobbe Johansson, Piteå: ja, nu var vi ganska rejäla och speciellt i andra perioden fick vi styra och ställa litet mer. Synd att Hudik fick hål på oss i sista perioden då Albin Ström gjorde en sån jättebra match i målet. Han fick hoppa in då ordinarie målisen blev skadad på uppvärmningen.

Lasse Lövbom, Hudiksvall: -Vi gör en bra första period. Tappar matchen i andra. Piteå är konsekventare i spelet. Rättvis seger. Vi är besvikna på oss själva.

…………..

Östersund  –  Vännäs   1 – 4 (0-2, 0-0, 1-2)

Kjell-Åke Andersson, Östersund: -Vännäs är effektiva ikväll, det var inte vi. Vi skapar tillräckligt med målchanser för att vinna men tycker att vi saknar den sista desperationen. Allettan har bara bra lag och det krävs prestationer i närheten av lagets max för att vinna. Vi jobbar på och ser fram emot lördagens seriefinal.

Mattias Lund, Vännäs:-Vi klarar följa gameplanen som vi satt upp. Sen har vi en målvakt i Evertsson idag som är rena väggen.

……………

Väsby   –  Borlänge   3 – 2 (1-0, 2-2, 0-0)

Viktor Tuurula, Väsby: -Det var en bra hockeymatch. Vi litade på vår struktur, och jobbade oss igenom matchens utmaningar. Många steppade upp.

Dennis Hall, Borlänge: -Vi var inte påkopplade alls samtidigt som Väsby var det och därför vinner dom

…………….

Enköping  –  Köping  4 – 1 (2-0, 0-1, 2-0)

Johan Jonsson, Enköping:-Vi börjar matchen bra och skapar 2 klara lägen direkt i inledningen. Det sätter prägeln litegrann för första perioden, att vi lyckas få pucken djupt i anfallszonen samtidigt som vi är noggranna hemåt.
I andra blir vi lite slarviga med puck och tappar den flera ggr på sårbara ställen, vilket gör att vi blir ”långa” i laget och tappar i presspelet. Vi tar timeout efter drygt 10 min för att hitta ett stabilare spel. Hagman gör några bra räddningar under den tiden.
Tycker vi startar tredje med bättre intensitet och är konsekventa hela tredje perioden. Vi får även utdelning i PP som sätter lite spiken i kistan, vilket var väldigt skönt

Patrik Fagerlund, Köping: -Hallå.. nä, däremot tar vi tokiga beslut i första perkan som resulterar i underläge med 2-0.. i andra perioden gör vi en riktigt bra prestation och vinner den med 1-0… men i tredje gör Enköping 3-1 och efter det orkar vi inte riktigt resa oss.. Vi tar sikte mot helgen och bättre prestationer över 60 min