Ralle briljant när Bajen tog ny seger

Hammarby hade marginalerna med sig i fredagens bortamatch mot Hanviken, och vann med 4-3!

Starten blev helt perfekt för Bajen – hemmalaget drog på sig en utvisning redan efter 34 sekunder, och August Lindberg gjorde matchens första mål i power play.
Dryga fem minuter senare kom också tvåan, då Felix Lundqvist prickade rätt från en snudd på omöjlig vinkel.
Även om den första perioden var Hammarbys bästa så speglade inte siffrorna spelet så långt, och att Hanviken reducerade i slutet av perioden var klart rättvist – Rasmus Eklöf hade en mycket bra afton i målet och gjorde flera fina parader vilket räddade Bajen.

Hanviken var fortsatt det bättre laget i den andra perioden, och kvitterade tidigt. Hammarby fortsatte dock att vara mycket effektiva, och Linus Carlsson gav åter de grönvita ledningen efter att ha tagit hand om sin egen retur. Och ledningen utökades också, via ett överraskande skott längs isen från Kenny Salander.

Spelövertaget för hemmalaget ökade än mer i den tredje perioden, och Hammarbys blott fjorton utespelare fick slita hårt. Reduceringen till 3-4 kom med kvarten kvar, och Hanviken fortsatte att skapa mycket chanser – men skotten gick ofta tätt utanför, och ”Ralle” stod i vägen för allt som träffade mål. Bajen höll alltså undan och tog en uddamålsseger!

Hammarby blixtrade till ibland och gjorde en del fina prestationer, men överlag kändes matchen ganska avslagen och att man var kort om folk tog ut sin rätt under andra halvan av matchen. En storspelande målvakt och en imponerande effektivitet i anfallszon räckte till seger den här kvällen! Resultatet gör att Hammarby klättrar till andra plats i tabellen, där Segeltorp nu definitivt har säkrat seriesegern.
Två matcher återstår för Bajen – Trångsund hemma på söndag, och Nyköping borta på onsdag.

/Victor Nyström
Arkivfoto: Henric Wauge