Vinna eller försvinna för Dalen

Dalen – Kalmar
Ikväll är det vinna eller försvinna för Dalen i kampen om playoffplatsen. Vinner man kvällens match så ligger man en poäng efter Kalmar, vid förlust så ligger man ointagliga sju poäng efter med  endast två matcher kvar att spela. Men Dalen har bra statistik mot just Kalmar, man har vunnit tre av de fyra matcher man spelat mot Kalmar denna säsong.

Helsingborg – Mörrum
Helsingborg laddar för att vässa formen inför kvalspelet. För Mörrums del handlar det om att göra ett snyggt avslut på säsongen och försöka passera Tyringe i tabellen på de tre matcher man har kvar att spela. Mörrum har under säsongen vunnit tre av fyra matcher mot Helsingborg, den senaste med 4-0.

Nybro Vikings – Halmstad
Nybro kan återta serieledningen ikväll om man får hjälp av Dalen som möter serieledande Kalmar. För Nybros del bör matchen betecknas som en måstematch då man ligger två poäng efter Kalmar och har bara en match kvar att spela efter kvällens. Halmstad är dock ett lag som Nybro har lätt för, på fyra mötet har man fyra segrar.

/Mats Tjernström