SPORTCHEFEN OM TRANSFERFÖNSTRET

Sportchef Tom Tärnström uttalar sig om transferfönstret som stängdes igår:

”Så var transferfönstret stängt för denna säsong. Slutklämmen innan deadline renderade i att vi sålde Robin Wallins rättigheter till AIK och värvade Alexander Jirhage från Vallentuna. Vi stärkte även upp målvaktssidan ytterligare genom att ta in Isak Johansson från Almtuna IS.

Wallin kommer from nu tillhöra AIK och de har rätten att bestämma om han ska spela/träna i Väsby eller hos dom. Planen är att Robin är tillbaka i Väsby i full träning och matchspel lagom till Playoff. Under tiden Robin är i AIK kommer Jirhage agera målvaktspar med Linus Ryttar och Isak Johansson är ett 3e alternativ.

Prio för oss har varit att säkerställa att målvaktssidan fortsatt är stark även om Robin skulle vara i AIK. Det anser jag den nu vara plus att det finns en ekonomisk uppsida vi inte kan blunda för i denna uppgörelse.

Självklart har vi haft krokar ute på potentiella nyförvärv men samtidigt har vi en ekonomi att förhålla oss till samt att jag inte är för att plocka in nya spelare ”bara för att”. Av alla sista-dagen nyförvärv finns det såklart spännande övergångar man fullt kan motivera och som kan slå väl ut. Men likväl anser jag att det finns minst lika många som är det motsatta. Det är lätt att förblinda sig över att en duktig spelare finns tillgänglig men har man en plan för var spelaren i fråga ska gå in i lineupen? Finns det någon långsiktighet? Jag vill att det ska kännas HUNDRA, annars får det vara!

Vi besitter ett mycket kompetent lag som tagit oss långt i år och längre ska det bli. Spelarna har tydliga roller och de har köpt vad som gäller och sliter dag in och dag ut för sig själva, lagkamrater, supportrar och klubben. Alla förtjänar att vara med på denna resa och fullfölja vårt uppdrag som startade i april och som är långt ifrån uppfyllt!”

/Tom Tärnström
Sportchef