Toppmöte i den södra Allettan under lördagen

Det närmar sig slutomgångar i den södra Allettan och under lördagen inleds den 17:de omgången för sex av lagen (16:de för KRIF och Visby)

Tranås – Kristianstad 

Ett viktigt toppmöte spelas i Stiga Arena när tabellfyran Tranås tar emot tabelltvåan Kristianstad och inför matchen skiljer det fem poäng mellan lagen.
Kristianstad har gjort en riktigt bra Alletta och ligger på andra plats med 32 poäng, detta trots att klubben brottats med stora skulder under säsongens gång. Efter 16 matcher ligger laget på en Playoff 2 plats och har skaffat sig ett riktigt bra utgångsläge inför slutomgångarna.
Tranås innehar den fjärde platsen, den som innebär att de får välja motstånd i Playoff 1 först av alla från den södra Allettan.
Men klubben vill naturligtvis ha mer och vid seger under lördagen kliver laget upp på tredje plats, en plats som innebär att laget slipper det första Playoff-steget.
När lagen möttes i Kristianstads ishall vann skåningarna med 5-2.
I den senaste omgången plockade Tranås tre poäng när de nollade Grums på bortais och vann med 5-0. Kristianstad fick bara med sig en poäng i senaste omgången efter förlust på straffar mot Visby/Roma.
Odds från Svenska Spel: 1 = 2.32, X = 4.15, 2 = 2.38
Länk till webbsändningen hittar du HÄR

-Läget är bra inför matchen och jag hoppas att det blir mycket folk på läktarna nu när våra sponsorer bjuder på entrén. Vårat senaste tillskott Roman Semjonovs gör sin första match för oss i eftermiddag. Vi förväntar oss en tight match mellan två topplag, säger Tranåstränaren Karl Helmersson.

Visby/Roma – Hanhals 

Visby tar emot Hanhals på ön under lördagen och senast lagen möttes var det Hanhals som vann med 4-1. Men sedan dess har det hänt en del i tabellen. Visby placerar sig inför omgången på sjunde plats med 21 poäng medan Hanhals innehar den nionde och sista Playoff-platsen på 13 poäng.
Visby har dessutom en match mindre spelad i nuläget tack vare den inställda matchen borta mot Kallinge/Ronneby och kan vid dubbla segrar kliva upp på en betydligt högre position, rent teoretiskt hela vägen upp till fjärde plats.
I den senaste omgången tog Visby två poäng i Kristianstad ishall efter straffseger medan Hanhals föll med 1-4 hemma mot Mariestad.
Odds från Svenska Spel: 1 = 1.55, X = 4.85, 2 = 4.15
Länk till webbsändningen hittar du HÄR

-Vi ser fram emot att dagens match. Vi har börjat förbereda oss för playoff. Det är fortfarande en del poäng kvar att kriga vilket kan ge oss ett bättre utgångsläge, säger Visbytränaren Mike Beharrell.

-Det är vackert väder här i Visby. Vi sökte någon spelare att jobba långsiktigt med men 15/2 är inte långsiktighetens dag direkt. Så inga nya spelare hos oss. Vi söker lite revansch på oss själva idag. I första hand prestationsmässigt då vi gör en riktig skitmatch mot Mariestad, säger Hanhalscoachen Niklas Högberg.

Troja-Ljungby – Kallinge/Ronneby

Troja-Ljungby ligger på femte plats i den södra Allettan inför omgången och tar emot redan klara seriesegrarna Kallinge/Ronneby i Ljungby Arena under lördagen.
Lagen känner varandra väl och möts för fjärde gången i seriespel den här säsongen. I grundserien vann Troja-Ljungby båda matcherna, 2-1 och 1-0 men i Allettan har KRIF imponerat och mot Troja-Ljungby blev det 4-1 i Soft Center Arena.
KRIF har ännu inte förlorat under ordinarie matchtid i Allettan och det är en svit de knappast vill bli av med när det återstår så få omgångar. Faktum är att KRIF bara förlorat en match under hela Allettan, i den första omgången med 3-4 efter straffar, borta mot Kristianstad.
Samtidigt slåss Troja för att komma topp tre i serien och slippa Playoff 1 och kan vid seger i båda matcherna gå upp på tredje plats i tabellen, om resultaten går deras väg. I den senaste omgången säkrade Kallinge/Ronneby seriesegern när de besegrade Huddinge med 3-2 på bortais men för Troja gick det tyngre, laget förlorade i Vimmerby ishall med 4-0.
Odds från Svenska Spel: 1 = 2.30, X = 4.20, 2 = 2.39
Länk till webbsändningen hittar du HÄR

– Det ljusnar på sjuka spelare, några är tillbaka idag och sedan lyckades vi få in tre nya spelare igår som är aktuella för spel. Så vi får ta det därifrån, säger Trojatränaren Roger Forsberg.

-Vi förväntar oss en tuff och tight match. Vi åker med fullt lag. Marcus Carlsson är spelklar och Albin Storm gör comeback. Vi vill använda dessa tre sista matcherna i Allettan till att fortsätta ha en god känsla och vara konsekventa i vår arbetsinsats, säger KRIFs assisterande tränare Joakim Andersson.