Troja-Ljungby bröt Kallinges svit

Tre matcher spelades i den södra Allettan under lördagseftermiddagen och resultaten gör att det tightar till sig ännu mer kring topp tre placeringarna.

Tranås – Kristianstad 3-2

Tranås jagade tredje platsen när de tog emot serietvåan Kristianstad under eftermiddagen. Matchstarten var satt redan till 14:00 men trots det dök 1118 personer upp till Stiga Arena.
Den första perioden var spelmässigt jämn men det var hemmalaget som tog ledningen i matchen efter knappt åtta minuter genom Ivar Arnesson.
I den andra perioden tog gästerna över spelmässigt och skapade flest farliga chanser men det var återigen hemmalaget som lyckades göra mål.
Eric Gustafsson satte 2-0 med minuten kvar av mittperioden och Tranås hade slagläge inför den avslutande perioden.
Men i den tredje perioden började gästerna starkt och efter tre och en halv minut var det kvitterat i Stiga Arena.
Johan Lundgren reducerade efter 3.07 och bara 18 sekunder senare tryckte Fredrik Hansson in kvitteringen bakom Fredrik Bergvik.
Tranås valde att ta sin timeout för att inte tappa matchen och det gav effekt. Hemmalagets spel stabiliserade sig och efter nio och en halv minut lyckades Jesper Alasaari skicka in 3-2 bakom Joel Gistedt.
Kristianstad plockade ut Gistedt med en dryg minut kvar att spela men några fler mål blev det inte, Tranås höll undan och vann med 3-2.
Tranås kliver därmed upp på tredje plats i tabellen med en match mer spelad än Vimmerby. Kristianstad ligger kvar på andra plats men har nu bara två poäng ned till Tranås och fyra till Vimmerby.

Visby/Roma – Hanhals 0-6

Hanhals begav sig till Gotland för match mot Visby/Roma och gästerna verkade inte ha någon båtresa i benen, Hanhals gjorde allt rätt under de matchen och låg på rätt sida hela tiden.
De tog även ledningen i den första perioden genom Henrik Persson, då hade klockan tickat upp på tre minuter.
Men det skulle komma mer, för efter 14 minuter ökade Philip Elgestål på till 0-2 och bara knappt två minuter senare ordnade David Stenbacka 0-3 för gästerna.
När Hanhals sedan gjorde 0-4 efter knappt två minuter av den andra perioden valde Visby att byta målvakt, ut med Martijn Oosterwijk och in med Daniel Marmenlind.
Han höll tätt i två minuter, sedan hade Filip Roos gjort 0-5 i powerplay.
Fyra minuter senare var det dags igen, Lukas Wahlberg skickade in 0-6 och matchen var naturligtvis avgjord på Gotland.
I den tredje perioden spelade gästerna av matchen och tillät inte Visby att komma till några farliga lägen. De 506 personerna fick inte se några fler mål även om det bjöds på en hel del chanser.
Det ledde till frustration i hemmalaget som drog på sig en rad olika utvisningar och då är det svårt att vinna matcher.
Segern för Hanhals innebär att laget har säkrat vidare Playoff-spel efter Allettan, Grums som jagade har inte längre någon teoretisk eller matematisk chans att kliva förbi i tabellen. Hanhals kommer att sluta nia i tabellen då de i sin tur inte har någon chans att kliva förbi Mariestad.
Visby ligger kvar på sjunde plats i tabellen, åtminstone innan söndagens omgång är spelad.

Troja-Ljungby – Kallinge/Ronneby 4-1

Troja-Ljungby tog emot seriesegrarna Kallinge/Ronneby hemma i Ljungby Arena och inför matchen var KRIF det enda laget i serien som inte förlorat en enda match under ordinarie matchtid.
1569 personer tog sig till Ljungby för att se toppmötet i Allettan och Trojas jakt på en högre placering i tabellen.
Hemmalaget började också bra och kämpade ned sina motståndare ju längre den första perioden gick.
Men det krävdes ett numerärt överläge för att Troja-Ljungby skulle få hål på Isak Edman.
Joseph Berger åkte ut för en interference och då behövde Mikael Roslund bara 20 sekunder på sig för att göra 1-0 till hemmalaget.
I den andra perioden började gästerna bättre och såg till att kvittera drygt sju minuter in i perioden genom Viktor Holmkvist.
Men det här var Mikael Roslunds eftermiddag.
16 minuter in i mittperioden gav han Troja-Ljungby ledningen på nytt och med 14 sekunder kvar att spela i perioden ökade han på till 3-1 med sitt tredje för dagen.
I den sista perioden spelade hemmalaget av matchen och nyförvärvet, Khalid Ibrahim fick presentera sig för sin nya hemmapublik när han fastställde slutresultatet till 4-1 halvvägs in i den tredje perioden.
Troja-Ljungby ligger efter dagens omgång kvar på femte platsen i tabellen men har nu bara två poäng upp till tredjeplatsen som innehas av Tranås.