Den västra vårserien kan avgöras under söndagen

Det återstår två omgångar av den västra vårserien och serien lever i allra högsta grad, både i toppen och i botten av tabellen.

Skövde – Forshaga 

Skövde har inget mer än äran kvar att spela för och valde under fredagen att släppa spelare till andra klubbar för att spara på ekonomin. Därför kommer Skövde att få ställa upp med fler juniorer än vanligt under söndagen.
Forshaga däremot toppar tabellen inför omgången, en poäng före Lindlöven och för deras del är det viktiga poäng som står på spel i Billingehov under söndagen. Det är dessutom Forshagas sista match i vårserien så för deras del gäller vinst om de vill ha någon chans att få spela Playoff 1.
Under lagens fyra möten den här säsongen har lagen vunnit två matcher vardera och tre av matcherna har gått till förlängning eller straffar.
Odds från Svenska Spel: 1 = 3.05, X = 4.45, 2 = 1.85
Länk till webbsändningen hittar du HÄR

Arboga – Lindlöven

Två lag som verkligen kommer slita hårt för poängen möts i Beckers Glas Arena under söndagen.
Arboga har tre poäng upp till Malung på rätt sida kvalstrecket med två matcher kvar att spela och är i stort poängbehov för att inte behöva kvala sig kvar för andra året i rad.
Lindlöven däremot slåss i toppen av tabellen och ligger tvåa, en poäng bakom Forshaga och är även de på jakt efter tre poäng för att inte toppkampen ska avgöras.
Under lagens fyra möten den här säsongen så är det Arboga som vunnit tre av mötena. Två under ordinarie tid, en efter straffar men det var Lindlöven som vann senast lagen möttes med 5-1.
Odds från Svenska Spel: 1 = 2.85, X = 4.65, 2 = 1.90

Malung – Kumla

Kumla åker till Dalarna med vetskapen om att det är den sista bortamatchen för säsongen under söndagen.
Kumla befinner sig nämligen i ingenmansland och har tio poäng upp till Forshaga samtidigt som de har sju poäng ned till Arboga under strecket.
Malung däremot ligger precis ovanför kvalstrecket, med tre poäng till godo på Arboga och för deras del är det naturligtvis viktiga poäng som står på spel under söndagen om de vill undvika kvalspelet nedåt.
Under lagens fyra möten den här säsongen så har det varit bortalaget som vunnit samtliga fyra matcherna och lagen har således vunnit två möten var.
Odds från Svenska Spel: 1 = 1.97, X = 4.35, 2 = 2.80
Länk till webbsändningen hittar du HÄR

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath