Dubbla hemmasegrar i södra vårserien

Det spelades två stycken mer eller mindre betydelselösa matcher i den södra vårserien under söndagen.

Dalen – Tyringe 3-1

Hemmalaget Dalen tog emot Tyringe under söndagen och det var hemmalaget som verkade mest spelsugna under den första perioden, laget förde spelet och spelade stundtals riktigt bra ishockey, men några mål blev det inte.
Istället fick publiken som tagit sig till Skandiamäklarna Center vänta till mittperioden innan de fick se matchens första mål.
Men där behövde de inte vänta länge, 48 sekunder tog det för Anton Johansson att ge Dalen ledningen med 1-0 när han gjorde mål i numerärt underläge.
Det dröjde en dryg kvart, sedan ökade Jonathan Tholander på till 2-0 för hemmalaget och Dalen hade satt sig i ett fint läge inför av

slutningen av matchen.
När sedan Erik Glimberg satte 3-0 halvvägs in i den sista perioden var matchen avgjord.
Tyringe försökte komma tillbaka men Dalen stod upp bra och försvarade sin målvakt.
Men med 50 sekunder kvar att spela lyckades Oliver Celec snygga till siffrorna och fastställde slutresultatet till 3-1.

Halmstad – Mörrum 6-3

Bottenlaget Halmstad tog emot Mörrum hemma i Halmstad Arena under eftermiddagen och det blev en match med två ansikten, den första perioden var jämn men med fördel Mörrum.
De övriga två tillhörde hemmalaget.
Andreas Grönqvist gav gästerna ledningen efter knappa kvarten av matchen och Filip Karlsson satte 0-2 i powerplay med minuten kvar av den inledande perioden.
Men sedan tog Halmstad över tillställningen.
Victor Gagic reducerade till 1-2 i powerplay efter knappt 13 minuter av den andra, Ludvig Boquist kvitterade efter 17 minuter och Niklas Bunnstedt gav hemmalaget ledningen med halvminuten kvar av mittperioden.
Men Mörrum såg till att Halmstad inte fick gå till pausvila i ledning, för bara tolv sekunder efter Bunnstedts mål kvitterade Andreas Silverberg till 3-3.
I den tredje perioden tog hemmalaget över fullständigt.
Martin Pärna satte sitt fjärde mål sedan comebacken i Halmstadtröjan när han ordnade 4-3 efter knappt fem minuter och när William Berg satte 5-3 mindre än minuten senare gick luften ur Mörrum.
Martin Pärna fastställde slutresultatet till 6-3 med drygt fem minuter kvar att spela.