Huddinge körde över Grums och Mariestad besegrade Vimmerby

Den södra Allettan bjöd på två matcher under söndagseftermiddagen och det blev en målrik match medan den andra var desto mer målsnål.

Grums – Huddinge 1-8

Huddinge åkte till Grums under söndagen och gästerna var betydligt mer motiverade än hemmalaget denna eftermiddag.
Huddinge förde spelet och Grums drog på sig utvisningar under matchens gång. Under gästernas andra powerplay kom även ledningsmålet.
Fabian Lundh överlistade Martin Svedberg efter knappt nio minuter.
Trots att gästerna skapade mängder med chanser i den första perioden dröjde det till den andra innan målfabrikationen kom igång.
Oscar Bergkvist sköt 2-0 för Huddinge efter drygt två minuter och sedan rullade det på.
Robin Karlsson satte 3-0 efter knappt sju minuter, Oliver Kandergård gjorde 4-0 efter en kvart och Kim Lennhammer satte 5-0 i powerplay med dryga minuten kvar av den andra perioden.
När Huddinge sedan fick en chans att spela fem mot tre i den sista perioden ökade Lennhammer på till 6-0.
35 sekunder senare stod det 7-0 på tavlan till gästerna efter att Rasmus Dahlberg-Karlsson ökat på ledningen.
Då tog Grums sin timeout och det gav önskad effekt. Grums fick ordning på försvarsspelet och Philip Gustafsson reducerade till 1-7 för Grums efter 7.10.
Men när Huddinge fick ett nytt powerplay var det dags igen, Joakim Hällerström skickade in 8-1 till Huddinge som också blev slutresultatet.

Mariestad – Vimmerby 2-1

I Mariestad var det betydligt mindre mål som publiken bjöds på.
Vimmerby som jagade tredjeplatsen skapade mängder med chanser under matchen men hade svårt att få hål på duktiga burväktaren Tobias Sandberg.
Samtidigt tog Mariestad tidigt ledningen i matchen, efter knappt två minuter satte  Anton Rask ledningsmålet bakom Tomas Rydén.
Två minuter senare dubblade hemmalaget ledningen när Jesper Lindén hittade en lucka hos Rydén.
Men Vimmerby tog över ju längre perioden gick och efter tolv minuter reducerade Pontus Johansson till 2-1 och det var match på nytt i Mariehus Arena.
I den andra perioden var det återigen gästerna som förde spelet och tryckte tillbaka Mariestad. Det ledde till att hemmalaget tog sin timeout redan efter fyra minuter av mittperioden.
Men målen uteblev, Tobias Sandberg stod för flera svettiga räddningar och såg till att hemmalaget fortfarande var i ledning.
I den tredje perioden försökte gästerna trycka dit kvitteringen och med drygt två minuter kvar plockade tränaren Phil Horsky ut Rydén för att satsa på en extra utespelare men målet uteblev.
Istället plockade Mariestad tre viktiga poäng och hänger på Huddinge i kampen om sjätteplatsen.