Målrikt när Bajen förlorade sista hemmamatchen

Säsongens sista hemmamatch blev ingen munter historia för Hammarby – förlust med 4-8 mot jumbon Trångsund.

Hammarby inledde ganska piggt, och tog också ledningen efter knappt åtta minuter genom Felix Lundqvist. Trångsund hade svar på tal, och kvitterade bara 47 sekunder senare. Bortalaget var sedan fortsatt effektiva och gjorde mål två gånger om, innan Nestor Plarsmo reducerade för Bajen. Det var dock Trånkan som fick sista ordet i denna händelserika period, när man satte 2-4 i slutminuten.

Spelmässigt hade Hammarby varit bra med i matchen i första perioden, men i andra var det tyvärr sämre nivå på liret. Trångsund ökade på ledningen tre gånger om, och Rasmus Eklöf lämnade då plats för J20:s Christopher Lundin i Hammarbymålet.

Kenny Salander snyggade till siffrorna i tredje med två mål på kort tid. Bortalaget hann dock med att överlista Lundin däremellan – det enda målet han släppte in i sin starka debutinsats på den här nivån. Slutresultatet skrevs alltså till 4-8, i en match som nog var säsongens värsta bottennapp.

På onsdag avslutas säsongen med bortamatch i Nyköping, då avgörs det om Hammarby kommer på plats två eller tre i sluttabellen.

/Victor Nyström
Foto: Carina Robertsson