Avgörandets stund är inne för den södra Allettan

Hanhals  – Vimmerby
Senast lagen möttes vann Vimmerby med hela 9-1. Idag kan Hanhals gå ut spela helt utan press då man är klara för playoff men någon chans till att klättra i tabellen har man inte. Vimmerby däremot spelar om en plats i playoff 2 och man har inte avgörandet i egna händer. Vid Vimmerbyseger samtidigt som Huddinge slår Tranås under ordinarie tid eller på overtime eller straffar så är Vimmerby klara för playoff 2. Men om Tranås vinner så väntar spel i playoff 1 för Phil Horsky och hans mannar.

-Det kommer att bli en match i hög fart. Vi sökte lite svar efter Mariestadsmatchen och inför Visby. Matchen på ön avgjorde vi efter 28 minuter och där visade vi vår kapacitet. Ikväll möter vi ett mycket bra lag där lagens ingångsläge till matchen är helt olika. Vi har vår lupp några viktiga detaljer i vårt spel som vi vill förbättra ytterligare inför kommande play-off ,säger Hanhals tränare Niklas Högberg.

-Jag tyckte om vårt spel och utvecklingen i de senaste matcherna. Vi vill vinna varje match och funderar inte så mycket på tabellplaceringen. Vi får se vad det blir helt enkelt, det finns fördelar med och nackdelar med allt. Vi vill fortsätta att spela på rätt sätt innan slutspelet börjar,säger Vimmerbycoachen Phillipe Horsky.

Kallinge-Ronneby – Mariestad
Seriesegrarna KRIF tar emot Mariestad i en för hemmalaget betydelselös match. För gästande Mariestad så poängen viktigare då man kan skaffa sig ett bättre utgångsläget i valet av motståndare i play-off 1 imorgon.

– Förberedelserna är i full gång, samtidigt vill vi alltid vinna och ha fokus på vår matcher. Mariestad är ett tungt lag som kommer att kriga för poängen. Vi vill möta upp i vår hemmaborg. De bör alltid vara bra att vinna en serie. Vi har en tydlig plan på hur vi vill göra laget redo för play-off 3, säger KRIF-coachen Joakim Andersson.

-Vi kommer att gå för tre poäng ikväll. Samtidigt måste vi under matchen ha koll på hur det går för Visby och Huddinge. Play-off är något vi ser fram emot, det blir en härlig utmaning ,säger Mariestadstränaren Peter Isgren.

Huddinge – Tranås
Huddinge och Tranås är kanske omgångens hetaste match. Hemmalaget Huddinge vill försöka passera Troja i tabellen och få ett bättre utgångsläge inför play-off 1 valet imorgon. Gästande Tranås vill säkra platsen i play-off 2. Senast lagen möttes vann Huddinge med 2-1, mycket talar för en jämn match även i kväll.

– Läget i truppen är bra och vi ser fram emot kvällens match. Vi har inte funderat så mycket på play-off ännu. Det tar vi när vi vet förutsättningarna,säger Huddingecoachen Fredrik Mälberg.

– Vi har en bra känsla inför matchen. Kristoffer Backman är tillbaka i laget efter skada, i övrigt ställer vi upp med samma lag som senast. Målet med kvällens match är att behålla platsen i play-off 2, men om det inte skulle bli så är vi väl förberedda på att kliva in redan i playoff 1, säger Tranåstränaren Karl Helmersson.

Visby/Roma – Troja/Ljungby
Visby har ikväll möjlighet att passera Mariestad ikväll. Troja har en liten chans på att ta en plats i play-off 2 men då måste man ta alla tre poängen mot Visby samt få hjälp av både Huddinge och Hanhals. Statistiken talar för Trojaseger ikväll, smålänningarna har vunnit de senaste fem matcherna mot Visby.

-Sista matchen för ordinarie säsongen kom snabb. Vi vill avsluta det här på ett snyggt sätt och förhoppningsvis klättra någon placering i tabellen också. Vår senaste match mot Troja var tung, vi hade svårt att göra mål. Vi får tillbaka några nyckelspelare som missat de senaste matcherna på grund av skador, de kommer att ge truppen lite mer djup,säger Visbytränaren Mike Beharrell.

-Vi har chans att avancera ikväll. Men fokus ligger på att jobba för att gröa en bra match och spelat ett spel vi kan bygga vidare på inför play-off. Vi vet ikväll vilket utgångsläge vi har framöver, säger Trojatränaren Roger Forsberg.

Kristianstad – Grums
Tabelltvåan Kristianstad vill behålla andraplatsen i tabellen, för det krävs minst två poäng ikväll mot tabelljumbon Grums som efter kvällens match har spelat färdigt för säsongen. Senast lagen möttes vann Kristianstad på övertid med 4-3.

-Det är en mycket viktig match för oss då andraplatsen ger oss hemmaplansfördel under båda playoffomgångarna. Dessutom vill vi komma tillbaka till det spel som gjorde oss framgångsrika under början och mitten av allettan. Vi har full trupp förutom de spelare som vi ej räknar med mer denna säsong. Vi tycker att det är lagom vila när vi går in i play-off 2, vi kommer att ta fyra dagar ledigt efter kvällens match. Sedan blir det lite längre träningar i början av nästa vecka för att bygga fart, sedan kommer vi gnugga på detaljer när vi kommer närmare matcherna, säger Kristianstads tränare Mikael Gath.

-Vi kommer till spel i kväll med sex seniorspelare, tre J20-spelare och nio stycken J18-spelare vilket ger matchtruppen en medelålder på 19 år. Vi ska försöka göra det bästa av situationen. Kollar vi tillbaka på säsongen så tycker jag att föreningen ska vara mer än nöjda med resultatet. Med de små medel som vi har ,säger Grumstränaren Andreas ”Sälen” Svensson.

/Mats Tjernström