Lindlöven sumpade sin chans

Lindlöven missar playoffspel efter kvällens förlust hemma mot Malung med 5-3. Lindlöven gör 3-1 i den tredje periodens inledning men tappar sedan konceptet totalt och Malung kommer ikapp och förbi. Med drygt fyra minuter kvar att spela sätter Oskar Olsson 4-3 och med bara 8 sekunder kvar att spela så sätter Jonas Kapla 5-3 i tom bur och därmed är Forshaga klara för spel i playoff 1.

Arboga blev vid lunch klara för spel i kvalserien till Hockeyettan efter att Riksidrottsnämnden beslutat sig för att ej ge laget prövningstillstånd för det poängavdrag man tilldömdes av Svenska Ishockeyförbundet för en tid sedan. Kvällens match slutar med förlust mot Surahammar med 4-1 som även de är klara för negativt kval.

Kumla vinner en tät match mot Skövde med 2-1. Stor matchhjälte blev Kumlamålvakten Jonathan Frykholm som i slutminuterna räddar en straff och säkrar segern till Kumla.