Sköna mål tog HHC till play off 2

Två gånger om slog firma Strömberg-Kinisjärvi till med viktiga mål i den avgörande play off-matchen mot Köping och byggde därmed grunden för ett efterlängtat avancemang till play off 2.

Bilden: Matchens Lirare #40 Markus Kinisjärvi jublar över ett av sina 2 mål (FlyWoodStudio).

Det blev till slut 4-0 (1-0, 1-0, 2-0) till HHC i en match där segern aldrig kändes hotad efter att HHC gjort ett skönt ledningsmål i power play i den första perioden och sedan kunde styra det hela därifrån.

Det började med att #24 Conny Strömberg hittade #40 Markus Kinisjärvi med en smörpassning i HHC:s första numerära överläge i den första perioden och Kinisjärvi pricksköt det viktiga första målet. Duon kom tillbaka senare i matchen med ett minst lika snyggt mål som gav 3-0 och som på sitt sätt stängde matchen. Återigen med en genomskärare från Strömberg som Kinisjärvi tog hand om på bästa sätt.

– När man har en spelare som Conny i samma kedja, så vet man att pucken kommer och att den kommer på bladet. Då är det bara att bestämma vart man ska sätta den, konstaterade Markus Kinisjärvi.

– Det blir lite som en kemi som stämmer. Jag upplevde samma känsla i Sundsvall när jag spelade med Viktor Hertzberg, berättade han.

Och det är ingen tvekan om att värvningen av Conny Strömberg har gett HHC ett verktyg som kan bära riktigt långt. Ett mål och tre assists är ett fint facit i de två avgörande matcherna i Glysishallen.

– Ja, det är skönt att jag kan bidra och göra det jag kom hit för. Nu har vi passerat skamgränsen och det är bra att vi gör mål i power play, men i nästa matchserie måste vi bli ännu effektivare, tyckte Conny själv.

Köping kunde aldrig riktigt hota HHC, men laget ska ändå ha all heder av sin insats, där viljan aldrig riktigt rann av och där spelarna gav allt ända fram till slutet och trots nederlaget uppträdde snyggt.

Dessutom med en duktig målvakt i Jonas Eneroth, som faktiskt har familjekoppling till Hudiksvall.

Det fanns mycket ”hetta” i matchöppningen, men det märktes också att det fanns en viss anspänning hos spelarna. Alla var förstås medvetna om hur viktigt det första målet kunde bli. HHC skapade mycket framåt i jakten på ett ledningsmål och när Kinisjärvi satte 1-0 (7.31) på Strömbergs fina passning var HHC i förarsätet. 10 skott mot 3 visade också en tydlig bild av den första perioden.

I den andra perioden blev det mycket tätare och lagen stängde till rejält. Det mesta av spelet blev kvar utanför boxen och skotten var få. HHC gjorde periodens enda mål när #28 Sebastian Fakt tryckte sig igenom med en avig dragning som ställde Köpings backar och satte 2-0 (11.05). Fakt var inblandad i mycket och var ytterst nära ytterligare mål i den här matchen.

HHC kunde på till periodvila med den tvåmålsledningen efter ett starkt box play där Köping bara kom till ett farligt läge.

När sedan 3-0 kom redan efter 3.50 i den tredje perioden kändes det ändå som om matchen var avgjord. Strömbergs passning skar som en het kniv i smör och Kinisjärvis direktskott var inte sämre.

Köping vek ändå aldrig ner sig och försökte i slutet i en sista desperat chansning att spela utan målvakt – något som istället gav 4-0 (18.23) när #14 Simon Lövgren hittade #20 Henrik Marklund med en djupledspassning. Det blev raka vägen mot ett tomt mål och så var det över.

Nu väntar – utifrån resultaten i de avgörande matcherna – en hemmamatch på tisdag för HHC i play off 2 och därmed kommer också en eventuell tredje match att spelas på bortaplan. Frågan är bara vem som nu ska välja HHC som motståndare vid söndagens ”lottning”.