Ett mål avgjorde i fyra täta drabbningar!

Förutom rysarvändningarna i Huddinge och Visby bjöd första mötet i Play Off 2 på stenhårda och jämna matcher där bara ett mål avgjorde alla.

Forshaga  – Östersund 3-4
Forshaga är en härlig överraskning för Hockeysverige och Östersund fick ta i från tårna för att kamma hem den här matchen. Forshaga vinner skotten med 40-23!!! Det blir sannerligen en spännande på fredag, och kanske lördag.

Per Lundell, Forshaga:
– Vi gör en ok match men tycker samtidigt att vi inte kommer upp i samma nivå som tidigare matcher. Vi blir hårt straffade i mittenperioden då vi går bort oss några gånger. Men vi har chanser att utjämna i 3:e perioden men lyckas inte förvalta de lägena riktigt.

Kjell-Åke Andersson, Östersund:
-Det var en spännande match där vi lyckades vinna. Forshaga är ett bra hockeylag

……………………

Hudiksvall – Piteå 2-1
Jämnare match än denna är svår att hitta. Båda lagen erkänner att det kunde ha slutat hur som helst!

Lillis Lövbom, Hudiksvall:
-Det var krig i 60 minuter. Första perioden tyckte jag nog att vi var bättre men det var Piteå som gjorde ett mål. Sedan böljade det fram och tillbaka men i tredje fick vi spela mycket boxplay vilket vi gjorde väldigt bra. Åkerlund grym i målet. Vi åker upp på torsdag och känner att vi har en väldigt bra chans att gå vidare.

Krobbe Johansson, Piteå:
-Mycket jämn match, det stod och vägde hela tiden men i andra perioden fick vi en femminutare och två tvåor efter varandra och då gjorde Hudik mål. I tredje fick vi dock chansen då Hudiksvall fick tre tvåor efter varandra, men vi kunde inte få in pucken.
Vi är ett bra hemmalag så vi misströstar inte utan ser fram emot fredag…och lördag!

/Pelle Björnekärr

…………………..

Segeltorp – Kristianstad 1-2
Segeltorp pressade storfavoriten Kristianstad. Skåningarna avgjorde matchen mindre än tio minuter kvar av ordinarie tid.

– En otroligt jämn match som kunde ha slutat hur som helst. Om vi ska vinna en sån här match måste vi göra något mer mål då vi har flera lägen i powerplay samt fyra i ramen. Vi ska väl egentligen inte ha någon chans om man jämför våra budgetar och förutsättningar. Ingen i vårt lag har lön och samtliga jobbar heltid. Vet in om det var därför deras tränare stod och skrek från minut ett på allt och alla. Hela laget tar ut sig max och vi förlorar med flaggan i topp. Bara hem och tjura ikväll och sedan förbereda oss för match två, säger Segeltorpstränaren Mikael Österblom.

– En hyfsat jämn första period. I den andra perioden är vi det bättre laget men lyckas bara vinna den med 1-0. Tredje perioden börjar på samma sätt, vi gör 2-1 men målet döms bort och istället för mål blir det fyra minuters powerplay för Segeltorp. Vi dödar utvisningarna på ett bra sätt och kan avgöra någon minuter efter att vi blivit fulltaligt. Efter det kontrollerar vi matchen och vinner rättvist, säger Kristianstadstränaren Mikael Gath.

…………………..

Troja/Ljungby – Vimmerby 1-2
Troja vann skotten i alla tre perioderna. Vimmerby vinner matchen med 2-1 och tar därmed sin femte raka seger mot Troja denna säsong. Gästande Vimmerby låg under efter två perioder med 1-0 men kunde vända på steken i den tredje perioden. Först kvitterar Måns Carlsson till 1-1 och med 5 minuter och 31 sekunder kvar av ordinarie speltid så gör Jakob Karlsson 2-1 till Vimmerby.

-Vi var det spelförande laget och driver matchen i fem mot fem. Vi tar dock för många utvisningar samtidigt som vi är för ineffektiva i vårt målskytte. Vi ger bort segern idag, tyvärr, säger Trojatränaren Roger Forsberg.

-Jag är stolt över insatsen idag. Att vinna i Ljungby är inte lätt. Vi började riktigt bra. I andra tog Troja över lite grann men vi försvarade oss bra och vår målvakt  Tomas Rydén var otroligt bra.  I sista perioden visar vi attityd. Jag vill plussa för vårt boxplay under matchens slutskede, säger Vimmerbytränaren Phil Horsky.

/Mats Tjernström

Foto: Mats Tjernström Swe Press Photo