Mäktiga vändningar av Huddinge och Visby

Huddinge  – Borlänge 3-2 SD
Makalös match där Borlänge säkert räknat in en seger då det bara var någon minut kvar när Huddinge gör två mål på nio sekunder och tar matchen till OT. Huddinge gör sedan mål i slutet av första OT-perioden och leder nu med 1-0 i matcher.

Fredrik Mälberg, Huddinge:
-Borlänge är bra skridskoåkare och kan sätta hård press på sina motståndare. Att vi till slut fick upp farten och kunde kvittera tackar jag våra tidigare matcher mot Kalmar för. Efter att ha klarat av boxplay i period fyra så var vi det bättre laget. Jag hyllar verkligen kollektivet idag, alla fyra linorna bidrog lika bra!

Dennis Hall, Borlänge:
-Vi faller på eget grepp!
Vi är mycket bättre i 40 min sedan blir vi passiva och släpper in Huddinge i matchen

/Pelle Björnekärr

…………………..

Visby/Roma  – Tranås 6-5 SD
Vilken vändning Visby står för. När gästernas Roman Semjonovs gör 5-3 till Tranås fem minuter in i den tredje perioden så trodde nog ingen på Visbyseger. Men Visby krigar sig tillbaka och lyckas först reducera och senare även kvittera innan den trejde perioden var färdigspelad. På övertid fullbordar sedan hemmalagets Oskar Lundberg vändningen med segermålet.

-Vi fick ingen bra start och vi gav bort ett par lite för enkla mål. Men vi är inget lag som lägger oss ner och dör utan vi visar stor karaktär och kommer tillbaka i matchen. Tranås är ett väldigt bra lag så vi kan förvänta oss en tuff match på fredag, säger Visbytränaren Mike Beharrell.

-Jag tycker att vi spelar bra men små marginaler som avgör så de är lite tråkigt,men nu är de viktigt att studsa tillbaka och inte tänka på de, säger Tranåsforwarden Roman Semjonovs som ikväll stod för två mål och en assist.