Tranås och Boden klara för Kvalserien!

Ja, det var sannerligen överraskande, för en del, att Tranås avgör detta i två matcher och gör sig redo för Kvalserien till Allsvenskan en vecka före nedsläpp. KRIF vinner skotten klart men Tranås målvakt Bergvik får räddningsprocenten 97% vilket är väldigt bra i en så viktig match.

KRIF-TRANÅS 1-3 (1-1, 0-0, 0-2) skott: 33-23   publik:1352 st

Karl Helmersson, Tranås: Det var en jämn och bra match som spelades i högt tempo. Tycker vi stängde ner Kallinge på ett bra sätt i sista perioden och vinner rättvist till slut.

Joakim Andersson ass coach KRIF: Stor besvikelsen är så klart. Otroligt stor. Vi når inte den nivån vi vill och Tranås krigar hårdare och får med sig studsarna. Just nu Otroligt tungt.

……………….

Boden vinner även den andra matchen mot Huddinge och det var kanske inte så överraskande eftersom man var väldigt bra redan i Björkängshallen i Huddinge. Nu blev det dock en väldigt jämn match i Björknäshallen, Boden eftersom det var två väldigt bra målvakter som motade nästan alla skott. Huddinge forcerade sin vana trogen mot slutet men Hälleström ville för mycket och blev utvisad i slutminuterna vilket naturligtvis tog eggen av forceringen och man såg att bensinen tog slut för stockholmarna och de starka norrlänningarna vann rättvist. Vilken fin publiksiffra..och de hördes bra! Boden till Kvalserien.

BODEN-HUDDINGE 2 – 1 (2-0, 0-1, 0-0) skott:34-26   publik: 2021 st

Robert Norberg, Boden: Först vill jag ge min respekt till Huddinge, de var bättre idag och hade en bra gameplan. Extra cred till 19 Hälleström, han spelar i fel liga. Det kunde mycket väl kunnat bli en tredje match. Marginalerna var dock på vår sida även idag.
Nu tar vi en stänkare och slappnar av några dagar sen tränar vi måndag, tisdag och onsdag. Vi är i kval!!

Fredrik Mälberg, Huddinge: Vi har sökt Fredrik Mälberg för kommentar men ej fått svar.

………………….

Östersund vinner den andra matchen och tar detta till en tredje och avgörande match. Hemmalaget gör en bättre match denna gång och vinner klart rättvist.

ÖSTERSUND-HUDIKSVALL 5 – 1 (0-0, 2-1, 3-0) skott: 28-19  publik: 2159 st
Kjell-Åke Andersson: -Vi gör en bra match och vinner rättvist. Ny match imorgon!
Lillis Lövbom: -En jämn match i 2 perioder. När Östersund får 3-1 tar dem över matchen. Rättvis seger. Nya tag imorgon. Ny match nytt liv.