Vinna eller försvinna

Ikväll spelas match två av tre i Playoff 3. Vinner Tranås, Hudiksvall, Kristianstad och Boden sina matcher så är de klara för spel i kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Kallinge/Ronneby – Tranås
Tranås chockade storfavoriten KRIF i den första matchen och vann med 4-3. Ikväll spelas returen och all press ligger på hemmalagets axlar. Klarar man av att vända på matchserien eller är säsongen över för KRIF ikväll? Svaret får vi ikväll.

-Vi vet förutsättningarna, vi ska vara desperata men balanserade. Vi är redo för uppgiften och vi har fullt lag, säger Kallinge-Ronnebys assisterande tränare Joakim Andersson.

-Jag tycker att läget är bra i laget och vi åker till Kallinge med gott självförtroende. Alla är friska. Vi har vunnit något än, det är först till två som gäller så det gäller att vara ödmjuk inför fortsättningen, säger  Tranåstränaren Karl Helmersson.

Kristianstad – Vimmerby (Veckans Match i samarbete med Aftonbladet)

Se separat artikel.

 

/Mats Tjernström

……………………

Östersund – Hudiksvall
Det här blir en dramatisk match där vi kan förutsätta att ÖIK spelar med nerverna utanpå tröjan, man får ju inte förlora igen för då är säsongen över. Hudiksvall däremot har inte samma press som hemmalaget och kanske kan man spela med ett visst lugn? Bortalaget är redan stolta över att vara i PO3, första gången, men ska man komma vidare så lär man inte spara på sina kraftresurser.

Kjell-Åke Andersson, Östersund: -Allt är bra, den stora skillnaden som vi vill uppnå är att VINNA!

Lars ”Lillis” Lövblom, Hudiksvall: -Vi åker upp snart i buss. Vi var lediga onsdag. Tränade igår. Vi har alla spelare förutom Adam Seydlitz tillgängliga. Flood spelar..(hårt tacklad sist)

……………………

Boden – Huddinge
Boden har liten matchboll med tanke på sin fina insats på bortaplan. Huddinge tog bussen upp till Norra Norrland och kanske fick man tid att planera en vinstplan under många timmarna i bussen?
Man kan också ana att Boden får ett massivt stöd i sin ishall då man normalt sett har högsta genomsnitttet i åskådarantal i Norr.

Robert Nordberg, Boden: -Vi har tränat bra och förberett oss till max . Vi är laddade som fan. Harila är tyvärr borta pga smällen han ådrog sig i tis. Hjärnskakning! Annars är truppen intakt.

Fredrik Mälberg, Huddinge:

/Pelle Björnekärr

Tre av matcherna kan du se på live.hockeyettan.se medan matchen Kristianstad-Vimmerby går som Veckans match på Aftonbladet Plus Premium.