Schelin inför kvalserien ”Vi har allt att vinna”

Tranås stod för playoffspelets största skräll då man slog ut storfavoriten Kallinge-Ronneby med 2-0 i matcher. 31-årige Marcus Schelin är ett av TAIFs offensiva vapen och han ser fram emot en intressant kvalserie.

Hur känns era förberedelser inför kvalet?
Jag skulle nog säga att våra förberedelser inför kvalet är mycket goda. Vi slog ut Kallinge/Ronneby på två matcher och fick två dagars återhämtning och det känns som att samtliga grabbar är sugna på att fortsätta säsongen och alla har fått en ordentlig boost självförtroende efter att vi slog ut hockeyettans högst rankade lag

Vad kan du säga om era matcher i playoffspelet?
Vi gjorde en bra Alletta och gick direkt till playoff 2 som jag tror gynnade oss att få lite matchvila och de som hade lite småskavanker hade tid att återhämta sig. Väl i playoff 2 fick vi tre väldigt tuffa matcher mot Visby/Roma, men vi vann helt rättvist och var det bättre laget. Sen vidare mot playoff 3 så blev vi valda av Kallinge/Ronneby och vi visste att första matchen på hemmaplan skulle bli viktig i och med deras hemmafördel. Första perioden var tuff men vi har ett bra snack i pausen och kommer ut som ett nytt lag med den energin och skridskoåkningen som vi vet att vi kan vinna matcher med. Andra matchen i Kallinge så visste vi att dem spelade med kniven mot strupen medans vi kunde spela mer avslappnat. Det är en jämn och bra hockeymatch i två perioder, sen i sista kommer vi ut riktigt starkt och får till två relativt snabba mål. Jag tror det tog ganska hårt på dem, och sedan kontrollerar vi matchen bra och styr spelet dit vi vill.

Vad vet ni om de fem lagen ni ska möta?
Det är väl egentligen bara Kristianstad som jag har relativt bra koll på eftersom vi mötte varandra i Allettan två matcher. Både Hudviksvall och Boden är väldigt nytt för både Tranås och mig själv, jag har aldrig mött de tidigare så jag skulle säga att jag är rätt blank. Men det finns fördelar med det också! Av de två allsvenska lagen är det främst Hästen som man har lite koll på i och med att man mött dem i hockeyettan tidigare år. Almtuna är jag också rätt blank på bortsett från att dem har ett par skickliga hockeyspelare.

Vad tror du om utgången av kvalet?
Jag försöker att inte förutspå händelserna i förväg, utan vi ska gå ut och försöka göra våra tio bästa matcher för säsongen. Jag tror det kommer passa oss bra att komma in som ”underdogs” och vi har inget att förlora utan bara allt att vinna. Almtuna borta i premiären av kvalserien på torsdag kommer passa oss perfekt!

/Mats Tjernström

Foto: Fredrik Sten Swe Press Photo