Elfsberg inför kvalserien ”Är vi med från start har vi goda chanser att nypa en av platserna”

Hudiksvall är det enda laget som från playoff 1 som fortfarande spelar. På vägen till kvalserien har man slagit ut Köping, Piteå och nu senast Östersund. En av lagmaskinen Hudik Hockeys viktigaste spelare är forwarden Patrik Elfsberg som gör sin andra säsong i klubben.

Hur känns era förberedelser inför kvalet?
De känns bra, det här har ju varit vårat mål sedan vi samlades i augusti. Så det är klart jag hoppas vi är väl förberedda. Sedan har vi ju ett gäng som varit med och spelat kvalserier förut och hoppas vi kan

använda oss av den rutinen såklart. Har varit lediga i 2 dagar nu och hoppas lite sjukdomar och skavanker läkt.

Vad kan du säga om er resa genom playoff? 
Det har väl varit efter match 2 mot Köping i PO1 som vi hittat vår identitet och ett sätt att spela som ger oss chansen att vinna varje match. Det har ju blivit nyckeln för oss. Sen måste man ju vara ärlig och säga att i dessa matchserier som är i bäst av 3 är det så små marginaler som avgör. För att gå långt så måste man ju ha dom på sin sida.

Vad vet ni om de fem lagen ni ska möta?
Det är väl bara Boden som vi har stenkoll på än så länge tack vare att vi spelade i samma alletta. Resterande lag har nog ledarstaben fullt upp med att kartlägga just nu.

Vad tror du om utgången av kvalet?
Ett kval är ju alltid ett kval och kan sluta hur som helst. Känns väldigt svårt att sia om utgången men starten kommer givetvis bli viktig. Är vi med från start har vi goda chanser att nypa en av platserna.

/Mats Tjernström

Foto: Peter Scott