SÖDRA
Toppmötet var jämnt men serieledarna tar extrapoängen och utökar sin tabelledning.
Borås och Helsingborg tar sina segrar och gör tabellen uppdelad och de första fyra lagen gör detta till en nagelbitare. Grästorp och Alvesta har nu minimal chans till avancemang.

Halmstad-Vänersborg  2 – 1(1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Halmstads tränare Fredrik Johansson:-Jag sa ju att vi skulle vinna. Det var en tight match . Vi bytte chanser med varandra men ju längre matchen led så tog vi över . Sköna poäng.
Vänersborgs tränare Peter Andersson: -Jo det var en tajt match, Halmstad hade mer puckinnehav men sett till målchanser så var det jämt

Grästorp-Borås  3 – 6 (0-0, 2-4, 1-2)
Bortalaget vinner skotten med 33-18 och vinner klart. Man är därmed med i racet om avancemang.

Alvesta-Helsingborg 3 – 4 (2-1, 1-0, 0-3)
Hemmalaget leder med 3-1 inför tredje men tappar matchen till hockeyettanlaget i sista perioden. Helsingborgs Johan Zarwel gör 1+2 p. inklusive segermålet.

……………………

VÄSTRA
Serieledarna håller undan för Arboga som får det tufft nu med nytt kontrakt i Hockeyettan men..osvuret är bäst. Övriga två matcher imorgon torsdag.

Surahammar-Arboga 4 – 2 (0-1, 2-0, 2-1)
Suras tränare Conny Grundström: -Ja det var en typisk kvalmatch där

kvalitén kanske inte var den högsta. Det är många på isen som håller hårt i klubborna. Vi krigar verkligen hem den här segern. En underlig sekvens i matchen som jag tycker blir avgörande är när vi gör 2 mål i boxplay inom loppet av 30 sek. Vi har lite mera vind i seglen än Arboga för tillfället och fick flytet idag. Annars tycker jag att det är en jämn match.
Arbogas tränare Micke Österblom: -Vet inte hur jag ska förklara vad som händer. Vi gör en bra första period som vi vinner med 0-1 och fortsätter i samma stil i början av andra tills vi får ett pp och där förlorar vi matchen när vi släpper in 2 mål med en man mer. Efter det hämtar vi oss aldrig och är aldrig riktigt nära att kvittera. Jag lider med grabbarna men vi måste försöka släppa ner axlarna och släppa loss.

Hallstahammar-Munkfors (ons)
Strömsbro-Fagersta (ons)

…………………………

ÖSTRA

Viggbyholm-Wings 3 – 4 (0-2, 3-0, 0-2)
Redaktionen på plats som fick se en svängig match där det var en hel del känslor. Matchen avgörs i slutminuten där Lucas Lagerstedt får iväg ett skymt skott direkt på tekning, i krysset, vilket avgör matchen.
Wings tränare Mattias Valente: -Vet inte riktigt vad jag skall säga om detta. Viggan gör det svårt för oss och vi gör inte mycket för att undvika det.
Vi kommer ut ok i första trots ganska trög inledning så leder vi med 0-2, kanske inte helt rättvist.
I andra går vi ner oss fullständigt och gör nog de flesta fel man kan göra om man vill vinna kvalmatcher och hamnar således i underläge efter två.
I tredje får vi lite tryck men det är två individuella prestationer som gör att vi vänder och vinner.
Återigen lyckas vi hitta ett sätt att vinna. Fantastiskt sköna tre poäng.
Nu njuter vi ikväll och laddar om för nästa omgång hemma i Backen.

Linden-Nacka 4 – 5 (1-0, 0-1, 3-3, 0-1)
Serieledarna förlorar mot bottenlaget och åter bevisas tesen att inget är klart på förhand.
Nackas tränare Kjell Svensson:-Tjena, en bussresa hem sent en tisdag kväll känns såklart jäkla mycket skönare efter 2 inkasserade poäng mot ett starkt Linden! Tycker vi kommer ut riktigt bra i första o styr delvis den perioden, synd att vi släpper in ett mål sent! Andra perioden är däremot Lindens helt, kanske något orättvist att vi vinner den. Sista perioden är jämn men man ser goda tendenser av vårt spel, likt när vi spelat som bäst under säsongen!

Trångsund-Hanviken 1 – 3 (1-1, 0-1, 0-1)