Tre omgångar kvar i Kvalserien till Hockeyettan!

 

Ikväll spelar Södra och Östra medan Västra spelar imorgon.
Bara tre omgångar kvar och det är riktigt spännande och ska man vara med och slåss om hockeyettan-platserna så gäller det att kraftsamla.

SÖDRA

I Södra möts hockeyettanlagen Halmstad och Helsingborg och skulle serieledarna vinna så ligger Helsingborg skrynkligt till.
Bottenlagen Grästorp och Alvesta koncentrerar sig på att avsluta snyggt medan Vänersborg och Borås kommer kämpa ordentligt för att bli kvar i ”toppen”.

 

Vänersborg  –  Borås 
Christoffer Holst, Borås: Vi är ju en klubb som verkligen vill upp och tror att vi som en ”stor stad” kan tillföra Hockeyettan något. Vi har bra med publik och bra mediabevakning. Nu är det ju som allt ställs på sin spets och mötena med Vänersborg är oftast jämna. Sist var det litet märkligt när straffarna lades och vi fick lägga om en straff som först var mål och sedan miss..varpå Vänersborg satte sin och vann!! Dags för Borås nu!

Grästorp  –  Alvesta 

Helsingborg  –  Halmstad 
Peter Hall, Helsingborg: Det blir en tuff match igen mot Halmstad, tycker att de övertygat mest i serien vilket avspeglar sig i tabellen. Vi har iallafall allt i egna händer och vi har nästan alla friska i truppen. Vi ska inte ge bort enkla mål som i senaste mötet för det går inte att ge Halmstad några måls försprång
Fredrik Johansson, Halmstad: -Det kommer säkert bli en tight match . 2 lag som har mötts flera gånger tidigare. Den som vill mest kommer vinna, kanske inte så mycket skönspel utan mer kamp.

……………………..

ÖSTRA

Kanonmöte i Tyresö Ishall ikväll och frågan är hur Linden kommer att agera efter den oväntade förlusten mot Nacka sist?
Viggan tar emot jumbon och teoretiskt har man ju chansen kvar till avancemang och man har bra chans till tre poäng ikväll.
Wings är ju också med i racet och nog lär man försöka vara noggranna i mötet med Nacka som alltså vann över serieledarna i tisdags!

Hanviken-Linden
Niklas Perers, Hanviken: Folke är borta sen tidigare annars har vi inte så mycket att skylla på vad gäller skade- och sjukdomssidan. Spännande match med mycket på spel. Känns som du valt rätt match att dokumentera ikväll!
Jocke Lundholm, Linden: -Allt bra hos oss. Vi kommer med samma lag som sist.

Viggbyholm-Trångsund
Tim Johansson-Bräck, Viggan: -Vi ska göra allt vi kan sista 3 matcherna oavsett om vi når upp eller inte. Vi har inte alla med oss längre, vi tappade ju även Ludde Ekman till skadorna senast. Men vi kommer ställa ett kompetent lag på benen ikväll.
Calle Wendt, Trångsund: -Vi har liknande lag som vanligt, eftersom tabellen ser ut som den gör så lägger vi rätt lite fokus på vilka vi möter och hur dom ligger till i tabellen utan försöker avsluta en tuff säsong med att få några matcher där vårt fokus ligger på att ha kul tillsammans

Wings-Nacka
Mattias Valente, Wings: –
Ja det kommer bli tight tror jag, Nacka har lite nyvunnen kraft efter matchen senast å vi är med i racet. Vi måste kliva ut och sätta takt och ton på matchen idag. Är vi på normal nivå så skall vi lösa det men måste tighta till det och inte tillåta öst-väst hockey som senast. Vi startar med samma lag som senast förutom att Notlin spelar istället för Linnander från J20.

/Pelle Björnekärr