Hällberg ny målvakt i ÖHF

Örnsköldsvik HF kan idag presentera ytterligare ett nyförvärv på målvaktssidan.

Det handlar om 22-årige Christoffer Hällberg som senaste säsongen spelade med Kramfors i Hockeytvåan.

– Vi kommer att ha tre målvakter i truppen som ska få möjligheten att fightas om istid. Christoffer är mycket ambitiös, både som målvakt och person. Han är nyfiken, vill hela tiden lära sig och utvecklas, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF.

 

Hällberg har AIK Hockey Härnösand som sin moderklubb. Resan har sedan gått via MODO, Björklöven, LN91 och Kramfors. Han har också spelat i Hockeyettan på lån till både Teg och Vännäs.

– Det här känns jättebra. Det här är någonting jag jobbat hårt för under tre års tid och nu ska jag fortsätta jobba hårt för att ta tillvara på möjligheten som jag nu fått, säger Christoffer Hällberg och fortsätter:

– I mig så får ÖHF en otroligt laglojal spelare, alltid laget före jaget. Tycker också att jag är väldigt professionell i allting jag gör.

 

Kontraktet mellan ÖHF och Hällberg sträcker sig över säsongen 2020/21.