Simon Pousette förlänger med Hammarby

Simon Pousette förlänger kontraktet med Hammarby! Den 23-årige backen hade skadeproblem under vintern, men är nu på väg tillbaka och väljer alltså att stanna i Bajen.

– En stabil back med bra spelsinne. Nu när han kommer kunna gå för fullt kommer han bli en otrolig tillgång i vår backbesättning, säger tränare Tommy Latva.

Simon, varför väljer du att stanna kvar i Bajen?

– Jag har varit här i 1,5 år nu och jag trivs jättebra, så det var inte så mycket att fundera på. Jag bor nära, det är sköna lagkamrater, bra ledning och jättebra fans.

Hur sammanfattar du säsongen som gick?

– Även om vi inledde med en del förluster så tycker jag att vi spelade bra, det var många jämna matcher mot topplagen som när vi var nära att få med oss tre poäng från Huddinge. Sedan går vi ner oss allt eftersom säsongen fortgår, känns det som. Och för min del tar säsongen slut ganska snabbt efter jul.

Jag tycker vi gjorde det bra ändå med tanke på alla skador och sjukdomar, vi var ju nära att ta oss vidare från fortsättningsserien så det är egentligen inte så jättemycket att klaga på. Alla som är här gör det suveränt, sedan är det otur att vi får så mycket skador.

Du är som sagt själv en av de som varit skadedrabbad, hur är statusen just nu?

– Det blir bättre och bättre. Jag opererade mig i början av februari och det går bara framåt nu. Jag hoppas kunna vara tillbaka i början av nästa säsong. Nu är det fullt fokus på rehab!