Almtuna körde över Hudik Hockey

Almtuna satte gasen i botten direkt – och Hudik Hockey var ett slaget lag redan efter 7.21. Då hade Almtuna gått i från till 3–0, i en match som slutade 7–1 (3–0, 2–1, 2–0).

Därmed är det också helt klart att HHC spelar kvar i HockeyEttan till hösten.

När lagen möttes i Glysishallen ledde Almtuna med 3–0 efter 7.09. Jämfört med det var laget lite sen i starten på fredagskvällen, för då tog det 7.21 innan Uppsalalaget hade 3–0.

– Vi var inte riktig på tårna i början och är man inte det har man ingen chans mot sådana här lag, sa HHC:s #24 Conny Strömberg i intervjun med Sportbladet TV.

– Det var ju i princip över efter första perioden.

Almtunas 1–0-mål var vackert. I en snabb omställning blev Jens Jacobs fri med #25 Andreas Bosson, och Jacobs gjorde inget misstag. Då hade det gått 3.28. Knappt tre minuter senare kom 2–0 då Tobias Liljendahl slog till efter en vunnen Almtunatekning och 3–0 klippte Lucas Sandström in efter fint förarbete från Oscar Milton.

Hemmaövertaget kom av sig något efter ett par numerära överlägen för HHC, men gästerna skapade ingenting.

Trots att HHC vann skotten med 7–6 i den första perioden var man inte riktigt med i matchen.

När så förre HHC-spelaren Viktor Hertzberg gjorde 4–0 efter 32 sekunder av den andra perioden blev uppförsbacken än brantare. Det målet kom i numerärt överläge.

Sedan hade HHC sin bästa period i matchen då man fick lite tryck mot Oscar Fröberg i hemmakassen, men något mål ville det inte bli, och i stället kunde Victor Rollin Carlsson öka till 5–0 sedan Andreas Bosson tappat balansen i HHC:s mål.

Lite positivt blev det i alla fall innan perioden var över då #28 Sebastian Fakt styrde in #13 Simon Löfs skott till en reducering, men så mycket mer blev det inte denna afton för HHC i Gränbyhallen.

– Skönt med ett mål, men vi hade behövt det när det stod 3–0. Hade vi fått det hade vi kunnat få lite positiv energi, sa målskytten Sebastian Fakt.

I slutperioden gjorde hemmalaget två mål till – Viktor Hertzberg och Simon Johansson – och slutsiffrorna skrevs till 7–1.

HHC kom alltså till spel utan #1 Magnus Åkerlund som skadade knät mot Vita Hästen senast och det blir inget mer spel den här säsongen. Borta var även huvudtränaren Lars ”Lillis” Lövblom, det på grund av familjeskäl. Lövblom är till skillnad mot Åkerlund tillbaka nästa vecka. Då har HHC tre matcher, de tre sista denna säsong, Kristianstad borta på tisdag, Boden hemma på torsdag och så avslutar man mot Tranås borta på söndag.

Skribent: Christer Stridh