HHC tog poäng i krigarmatch

3-2 två gånger om till hemmalaget – och båda gångerna efter förlängning. Så har det slutat i matcherna mellan HHC och Kristianstad i kvalserien till HockeyAllsvenskan.

HHC tog alltså på nytt poäng mot Kristianstad, som kom till spel som serieledare i kvalserien och som efter två perioder ledde med 2-0 mot ett HHC som vägrade ge upp och som tog sig fram till 2-2 i den tredje perioden, men sedan ändå förlorade matchen på ett tidigt övertidsmål.

3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 1-0) är siffror som ännu en gång understryker hur små marginalerna är i kvalserien och som bekräftas ytterligare av att både Almtuna och Vita Hästen också tog uddamålssegrar på bortaplan mot Boden och Tranås. Därmed ökade också avståndet mellan de tre främsta och de övriga tre i kvaltabellen.

Och man kan på goda grunder anta att Almtuna och Vita Hästen sänder en tacksamhetens tanke över att redan avhängda HHC på sin 180-milaresa fram och tillbaka till Kristianstad hade tillräcklig energi och moral för att än en gång ta poäng av deras svåraste konkurrent.

Och HHC fick verkligen jobba riktigt hårt för den här poängen sedan Kristianstad fått en drömstart i matchen med ett ledningsmål redan efter 1.23 och sedan också gjorde 2-0 i mitten av andra perioden.

– Vi gör en riktigt bra första period, men kommer sedan lite efter i den andra då vi blev hårt pressade och fick svårt att freda oss. Och sedan är det ju starkt att vi ändå kommer tillbaka och tar oss upp till 2-2 i den tredje perioden, även om det är lite av två skott och två mål. Men det visar på en bra karaktär, menade ”Lillis” Lövblom.

– Vi hade pratat igenom det här för vi var inte nöjda med det vi presterade mot Almtuna. Vi har ju längtat efter det här och då kan vi inte sluta spela bara för att det går oss emot. Det här var en krigarmatch och en viktig poäng för oss på flera sätt. För det är ju faktiskt så att vi nu kan bli fyra i kvalserien om vi vinner våra två återstående matcher, konstaterade HHC-tränaren som matchade laget hårt i slutet och gick ner på tre femmor.

– Vi fick jobba väldigt hårt i tre raka utvisningar där i tredje perioden, så man måste vara nöjd med en poäng när det ser ut så här, menade ”Lillis” innan laget tog plats i bussen för en tiotimmarsresa hem mot Hudik. Och redan på torsdag är det ju dags igen när Boden kommer på besök.

Första periodens enda mål kom alltså tidigt när HHC missade markeringen på Malte Sjögren som ohotad kunde styra in 1-0.

I andra perioden dominerade Kristianstad i spel och skott (12-3), men HHC får ändå plus i kanten för sitt uppoffrande försvarsspel där Bosson i målet gjorde en ny stark insats.

HHC:s reduceringsmål i den tredje perioden kom i power play efter 3.09 när #9 Filip Lander sköt från blå linjen och målet fick Kristianstad att börja fundera lite, något som HHC kunde utnyttja för att skapa lite osäkerhet hos hemmalaget.

När sedan 2-2 kom efter 13.39 när #10 Jonas Lindström höll inne första skottchansen och skaffade sig ett bättre läge innan han drog in pucken med en rapp avslutning kunde Kristianstad inte heller utnyttja en riktig gratischans under en svårbegriplig sista HHC-utvisning.

Däremot tog det tyvärr fort slut i förlängningens tre-mot-tre-spel när HHC tog en alltför stor risk vid egen blå linje och tappade pucken. Victor Löfstedt missade inte friläget med Bosson och Kristianstad tog en ytterst viktig extrapoäng.

Tisdagens matcher i kvalserien:

Boden-Almtuna 1-2

Tranås-Vita Hästen 3-4

Kristianstad-HHC 3-2 ot

Skribent: Lars Gösta Larsson